L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 18 de novembre del 2022

Josep Llàcer, en representació de l'Ajuntament de Tavernes, participa en el "I Fòrum per les platges valencianes" i debat la situació del nostre litoral

 

Avui divendres s'ha celebrat el “I Fòrum per les platges de la Comunitat Valenciana” en la localitat d’El Perelló, amb assistència del regidor d'Urbanisme de Tavernes, Josep Llàcer, representant a Tavernes i que ha participat en la taula redona-debat que sota el nom “Ajuntaments en defensa del litoral” ha comptat també amb representants dels municipis d’El Mareny de Barraquetes i Oropesa. 

El regidor Josep Llácer ha explicat en detall la situació i la realitat de les nostres platges, que passa amb les aportacions d'arena, la petició de malla geotèxtil o altra solució que retinga l'arena, i com no s'ha actuat i, com passen els anys, la situació s'agreuja. 

Durant la jornada, a més d'aquest debat ha hagut altres dos meses de debat sobre “El nou reglament de la Llei de Costas” i “Una visió humana de la platja”. Com a fi de la jornada s'ha llegit el manifest fundacional del "I Fòrum d'Ajuntaments per les Platges de la Comunitat Valenciana" dins de l'acte de clausura on han participat professionals de tots els àmbits relacionats amb aquestes problemàtiques.

 

La trista realitat que suposa la situació que viuen les costes valencianes per la transgressió de les platges i que contínua agreujant-se sense solucions definitives des de Madrid, ha impulsat la presencia de molts ajuntaments a aquests primer fòrum . 

No podem oblidar que són molts els ajuntaments afectats, com passa amb el de Tavernes, que al costat d'associacions ecologistes i moviments socials han demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, únic responsable de les costes, que prenga mesures definitives i ràpides en l'assumpte.

 

No obstant, i com ha denunciat l'associació “Som Mediterrània” les solucions no hi arriben i a més a mes el nou Reglament de Costas, aprovat el 2 de novembre, no ha atés cap de les múltiples a al·legacions presentades des de camps tan diversos com institucions públiques, plataformes i associacions veïnals.

Aquesta situació ha ferit, com és sabut la sensibilitat de molts ajuntaments, i han sigut més de 20 els que han assistit a una jornada on el govern municipal de Tavernes a través del regidor Josep Llàcer de Compromís ha demostrat la sensibilitat i l'interés que manté des de fa anys en aquesta problemàtica amb la presència en una de les tres taules de debat, i que els ajuntaments participants han servit per denunciar la situació existent a més d'aportar el que consideren podrien ser solucions immediates.

Elaboració pròpia. Fotos i grafismes Ajuntament El Perelló