L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 18 de novembre del 2022

Aquest cap de setmana s'espera un oratge més propi de la tardor



Avui a partir de la vesprada s'anuncia un episodi d’inestabilitat per un front que ens creuara les pròximes hores i que amb l’aire fred provinent d'un despenjament polar farà que baixen les temperatures i, fins i tot, porten algun ruixat. 

En la nostra zona continua bufant el vent de ponent, amb menys força que dies passats, i AEMET manté l'avís groc per vents forts fins el diumenge però a les zones de l'interior i del nord de les comarques de Castelló.

 

 

Per tant, s'espera un cap de setmana fresquet i ventós, sense massa problemes quant a pluges en la nostra zona de la Valldigna i la Safor, mentre esperem l'arribada de dilluns on sembla ser que el vent de ponent tornarà amb força i amb ràfegues sobre els  100 km/hora. 

Cal indicar que a la resta peninsular si que es presenta una acusada baixada de temperatures, entre 8-9 graus en molts punts peninsulars, i més notable a les ciutats de l'interior on les mínimes poden quedar per davall de 5º C demà dissabte i la sensació tèrmica més gran per l'efecte del vent. Sembla que nosaltres ens lliurarem, al igual que la nostra zona costanera i Andalusia.

 

I com hem dit, arriba un doll d'aire fred des d'avui, i això farà que la cota de neu baixe fins els 1.200 metres al nord-est i als 1.300 en el centre peninsular, on es poden produir nevades fins als 25 cm de gruixes.

En resum, sembla ser que la tardor arriba ja definitivament i, fins i tot, amb algunes ramalades d'hivern.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.