L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.909
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 7.851

dimecres, 30 de novembre de 2022

INFORME: L'estat d'execució de les obres de la nova estació de Tavernes. La duplicació de les vies haurà d'esperar

 

L'execució del projecte de construcció d'una nova estació i de les obres complementaris per aconseguir la millora total del servei i que l'estació estiga en consonància amb les demandes dels veïns i les necessitats actual del  servei, avancen a bon ritme. (Imatge superior, una vista general de les andanes, encara sense acabar)

Les obres està previst que acaben el pròxim abril, segons hem pogut conéixer, i tot i que estaven previstes inicialment per a finals d'aquest 2022, uns modificats del projecte per a millorar-lo serien la causa d'aquests mesos de demés que ara es calcula tindran l'execució. 

 

Unes vistes de les obres en les andanes
 

Les obres, tal com estava anunciat, no estan destorbant el servei del tren, ni causen molèsties en l'ús dels usuaris que veuen com, dia a dia, van sorgint noves infraestructures i canvis en l'antic edifici de l'estació, com noves marquesines, ampliació i renovació de l'edifici, així com la construcció del pas subterrani entre les dues andanes existents. 

Tal com ja hem informat,  el projecte inclou la reforma integral de l’edifici de viatgers, la prolongació de les andanes fins als 200 metres i l'eixamplament de l'andana 2. El pas inferior, subterrani, constarà d'una escala fixa i un ascensor en les andanes, mentre es millorar l’accessibilitat i es renovarà totalment la il·luminació en les andanes. Les obres es realitzaran sense afectar el trànsit de passatgers. 


 

Obres del pas inferior

El nou edifici, que com es pot vore serà mes ampli i gran, disposarà del "mur AVI" (Atenció, venda i informació" com a servei al passatger, una oficina de gestió i els corresponents lavabos i vestidors per al personal de l'estació i altres dos públics, dels quals un serà adaptat.

 

Part de la nova estació

  Bon final per a anys de peticions i gestions

Després d'anys de gestions i peticions, el govern municipal de Compromís aconseguia la implicació total de RENFE en el projecte, que es plasmava finalment en la visita que l'any 2017 els responsables efectuaven a l'estació. 

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, de Compromís, i els arquitectes de l’Ajuntament, després d'aconseguir que el cap d’Instal·lacions, Carlos López de Ocáriz, i tècnics de Renfe visitaren l'estació, en la posterior reunió reiteraren (una vegada més) que el projecte de nova estació contemplara un pas subterrani per a passatgers, l'accessibilitat total,  l’ampliació de les andanes i, sobre tot un nou edifici, modern i segons les noves necessitats del servei. 

Visita a l'estació el 2017
 
El regidor, Josep Llàcer, va assenyalar aleshores que la voluntat i la predisposició era col·laborar amb Renfe i aportar idees per a millorar el projecte, de manera que, d'acord amb el sentir dels   veïns i dels usuaris, l’estació de Tavernes fora més funcional i adaptada a les exigències dels usuaris.

 

 

Tot no són flors i violes: Nou retard en la duplicació de la via del tren

Tot no són bones notícies: com a negativa tenim el retard  en la duplicació de les vies del tram Cullera-Tavernes-Gandia que s'han paralitzat després d'anunciar-se que podrien començar. Així ho ha confirmat el senador de Compromís, Carles Mulet, en base a la resposta que li ha donat el govern socialista de Pedro Sánchez: "el contracte de redacció del projecte de duplicació entre Cullera i Gandia esta suspés temporalment, no anul·lat, a l'espera de que es tramite l'estudi informatiu i la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA)"

 

Pas a nivell "Séquia la Bova": un dels quatre a millorar a Tavernes 

El projecte es va iniciar el 2010, quan el govern de l'estat va firmar amb la Generalitat del PP un projecte de millora de les rodalies valencianes. El projecte ha anat redolant per despatxos, amb diversos canvis, sense mai ser realitat. El desdoblament de la via fèrria Cullera-Tavernes-Gandia contemplava l'eliminació dels distints passos a nivell en el nostre terme, una altra de les obres que porta més de 20 anys esperant.

Elaboració pròpia