L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dissabte, 19 de novembre del 2022

La SIUM de Tavernes inicia avui els actes i festes dedicats a la patrona Santa Cecília

Imatge d'arxiu del concert de Santa Cecília abans de la pandèmia

La Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes es prepara, com cada novembre, per a celebrar les festes de Santa Cecília. I enguany hi presenta importants novetats que suposen un gir de 180 graus en la concepció de les festes; un canvi que va començar l’any passat però que va haver de ser aturat per un fort brot de covid que va afectar el nostre poble. Un canvi té com a objectiu obrir la festa dels músics a tota la població de la nostra ciutat i que, en paraules dels seus organitzadors, s’explica perquè “la Societat Musical és part de Tavernes, i Tavernes ha de ser part de la Societat Musical”. 

La SIUM per això ha confeccionat una programació on combina actes exclusius per als membres de la Societat amb altres oberts a tot el poble.

Les festes de Santa Cecília, com cada any, es distribueixen en dos caps de setmana; un fet que és tradicional en Tavernes des de fa moltes dècades, cosa de la qual es pot presumir ja que altres societats musicals de primer nivell no ho han pogut consolidar.

 

Trasllat de la imatge de la patrona (Arxiu)

 

Aquest és el primer cap de setmana festiu

El primer cap de setmana correspon als dies 19 i 20 de novembre, està enfocat a actes més culturals i protocol·laris. Mostra d’això són la cercavila que la banda realitzarà aquesta mateixa per recollir a la Mussa i al Musso de la Música; o la que farà el matí del diumenge per tal de recollir als nous músics que integraran la banda simfònica, l’orquestra i la Ventolin’s Band. 

Aquests actes culminaran en el concert que realitzaran de manera conjunta, demà diumenge dia 20, la banda simfònica i l’orquestra i durant el qual es presentaran als dos representants festius de l’entitat (Mussa i Musso) i es farà entrega dels diplomes que tradicionalment reben els nous integrants de les seccions musicals.

 


 

El concert serà demà, 20 de novembre, a partir de les 12 hores en l’auditori de la SIUM Tavernes. L’Orquestra Simfònica interpretarà obres de Haydn, Bizet i Sibelius sota la direcció del director Manuel Godoy Mesas. Mentre, la Banda Simfònica farà sonar algunes de les obres dels artistes Bernstein, Gershwin i Gandolfi dirigida pel director local Carlos Sancho.
 

Aquest concert té un simbolisme especial per a la societat musical i també per a tot Tavernes perquè la SIUM ha emmarcat les banderes de les dues antigues bandes existents abans de la guerra civil, les popularment conegudes com bandes del Rabo i del Tapó.
 
 

 

El toc més lúdic d’aquest primer cap de setmana festiu serà l’actuació de Pep Galleta Rocanrol Band en allò que és un recolzament de la SIUM a la cultura local) avui dissabte 19 de novembre, a les 12.30 hores i en la plaça de Rafael Chirbes (davant de la casa de la cultura), on s'ha preparat un vermut musical perquè els vallers i valleres gaudisquen de música en directe.

Els actes continuen al llarg de la setmana que ve i, abans d'arribar als preparats per al pròxim cap de setmana, cal anunciar que el dimarts 22 de novembre i coincidint amb la diada de Santa Cecília, l’escola de música de la Societat farà una jornada de portes obertes per tal de mostrar les tasques d’adequació integral que el Taller d'Ocupació LABORA han realitzat en l’edifici. El divendres 25 de novembre hi ha previst a les 20.30 de la vesprada un concert que oferiran la banda d’adults, la “Ventolin’s Band” i la banda del Centre Professional “Mestre Arnau”.

Elaboració a partir de la nota remesa  per la SIUM