L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 3 de maig del 2017

LLEGIU, LLEGIU, S’HO VAL LA PENA: Rajoy s’humilia davant els bascos mentre maltracta els valencians





Avui arriba al Congrés el projecte de Pressupostos de l'Estat 2017  per a ser debatut i, si tot ocorre com ha d'ocórrer, aprovar-los. I el PP ho aconseguirà amb el suport de Ciutadans i del PNV. 

El partit basc estreny i estreny a Rajoy en benefici del Pais Basc. El  primer benefici:  tancar un acord sobre els 1.600 milions d'euros que el govern basc del PNV li reclama a Rajoy i que el PP, per aprovar el pressupost, finalment li'ls donarà.

Els nacionalistes bascos han aconseguit de Madrid la rebaixa del “cupo”, els diners que el govern basc paga tots els anys a Espanya per les despeses que fa l'Estat en el País Basc en les competències no transferides. Eren 1.525 milions d'euros l’any passat i enguany es baixen a 850 milions d'euros, una rebaixa substancial de 675 milions (el 44%) d’impostos que el Pais Basc no pagarà a Espanya.

No oblideu que el seu regim fiscal no és el mateix que la resta de comunitat. Ells i Navarra tenen sistema fiscal propi: recapten els impostos i després paguen a Madrid el que s’acorda. A la resta, al reves: Madrid recapta i després ens envia el que vol. I així ens va.

I mentre ací al País Valencià estem en peu de guerra per la falta de finançament i d’inversions, uns diners que com demostren els tècnics inclosos els del Ministeri d’Hisenda, ens espolia Madrid, el portaveu del govern basc declarava ahir tot content “estar a la porta de la pau fiscal”.

La pau fiscal és que el ministre Cristóbal Montoro i el conseller d'Hisenda basc, Pedro María Aspiazu, havien acordat que el “cupo” dels comptes del 2017 dure fins a l'any 2022, cinc anys. O siga 675 x 5 = 3.375 milions més d'euros per a les arques del govern basc.   

I això no és tot: la negociació que encara es duia inclou una adequació de la tarifa elèctrica per a les empreses basques, un augment en les inversions en infraestructures i la retirada d'alguns recursos davant el Tribunal Constitucional contra lleis basques. I després diuen que tots som igual i que la Constitució reconeix  a tots per igual.

Els bascos fan caixa i mentre ací a València Rajoy ens deixa de pagar  1.600 milions d'euros enguany. I així portem des del 2002. I un any darrere el següent ha fet que som l’autonomia pitjor finançada de l’Estat , més greu encara des què governa el PP de Rajoy. I els tècnics calculen que durant l'última dècada, els valencians hem deixat de rebre de l’Estat sobre els 14.000 milions.

Els bascos van a la seua, mentre nosaltres seguim oferint glòries a Espanya i la sucursal valenciana del PP amb Bonig al capdavant no va acudir a les Corts Valencianes a reclamar un major finançament perquè deien que era un acte partidista.

Per cert, el País Basc tenia una renda per capita (dades del 2015) de 29.277 euros per habitant, superior als 27.400 de la Unió Europea. Els valencians ens hem d'aguantar amb 19.693 euros, hem passat en els últims anys de la 8 autonomia a ser la 11, i Galícia i Canàries els tenim a menys de 200 euros, amb la qual cosa passaríem a la 13.  Ací, i ara més encara amb el govern de Rajoy, seguim com els crancs, cap enrere, això sí ens consolem oferint glòries a Espanya i oferint al PP, no ho oblideu, vots.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Compromís tindria que negociar millores per als valencians com fan els vascs o canaris en lloc de seguir a Podemos.

Anònim ha dit...

Ací, continuem esperant el "pollo". Una concentració d'uns minuts, sense cap repercusió mediatica, a la porta dels ajuntaments en horari laboral, quan només poden anar els funcionaris de l'ajuntament i algun despistat que passava per allí és tot el "pollo" que s'ha montat de moment. Potser la tàctica del botànic és la mateixa que la de Rajoy: esperar...

Anònim ha dit...

Discrepe de l'anonim primer. El grup de Compromís no és el grup de Podemos, Compromis forma part del grup mixt.
Precisament és el contrari: no se segueix a Podemos.
Quant a negociar, el PP ha triat els seus amics de negocis. I el PP sap que entre eixos amics no esta Compromís.