L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 31 de maig del 2017

VOLEM UN TRACTE JUST: Més de 600 estudiants de Tavernes i la Valldigna pagaran més pel bitllet del transport públic a València gràcies al PP i Ciudadanos




Es calcula que són més de 600 els estudiants de la Valldigna (en base a les promocions dels dos instituts) que cursen estudis a València, i que usen regularment el transport metripolità. 

Aquests alumnes, junt a altres 1’5 milions d’usuaris de l’àrea metropolitana de València (la més poblada d’Espanya) pagaran el bitllet del transport més car per voluntat expressa del PP i Ciudadanos que avui de matí han votat en contra d’una esmena de Compromís als pressupostos de l'Estat (PGE) perquè el transport urbà i metropolità de València estiga subvencionat com passa a altres ciutats de l'estat espanyol.

L'esmena presentada per Compromís sol·licitava la inclusió en els PGE del 2017 d'una partida d'ajudes de 37 milions d'euros perquè el Transport Metropolità de València rebera el mateix tracte d’altres ciutats, com ara els de Madrid i Barcelona, Sevilla, Màlaga o Canàries. Ha estat votada en contra per aquests partits.

Si fa vergonya que un govern discrimine una ciutat perquè sí, sense motiu,  més vergonya encara fa el vore com els diputats valencians d’eixos dos partits han votat en contra dels interessos del seu territori i en contra dels valencians que els han votat. 


El diputat de Compromís reclamava una ajuda que considerava "justa" i "necessària" perquè l'àrea metropolitana de València concentra més d'un milió i mig d'habitants, que generen cada dia quasi dos milions de desplaçaments.


L’alcalde de Valencia, Joan Ribo, afirmava que l’acord del PP i Cs per a excloure València de les ajudes al transport urbà i metropolità “és impresentable".


Ribó ha recordat que enguany el govern de Rajoy "destina zero euros" al transport a València "enfront dels 126 milions d'euros a Madrid, els 108 milions de Barcelona o els 25 milions d'euros de Canàries, però  a més, el govern de Rajoy contempla altres 13 milions d'euros per a ciutats com Màlaga o Sevilla".