L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 6 de maig del 2017

3.000 persones reivindicaren a Dénia l'execució del tren Gandia-Dénia





Ahir vam estar a Dénia, vam acudir al Carrer La Via, un nom que recorda el lloc pel qual durant molts anys circularen els trens Carcaixent-Dénia fins el seu desmantellament. I amb nosaltres hi van acudir sobre unes 3.000 persones per reivindicar l’execució d’un projecte que el govern central, i ara en especial el govern de Rajoy, no impulsa.

El govern de Rajoy, com ací en la Cotorra hem explicat en molts articles, només veu números i rendibilitat econòmica, i fins i tot eixos números són discutits per altres números fets ací, en el País Valencià. A més, cal afegir que el govern de Rajoy menysté la importància social, la cultural, el permetre la mobilitat i la vertebració de la Safor-Valldigna amb les Marines i després amb l’Alacantí. Tot plegat, una de les majors concentracions turístiques de tot l’Estat. Cal estar cec per no voreu-ho.


Ahir sobre 3.000 persones ens vam reunir per reivindicar el tren Gandia-Dénia, que ara s’ha inclòs dins d’un projecte més gran: el Tren de la Costa entre València i Alacant  per fer front al major enemic que té ara per ara el projecte: el govern de Rajoy. Al final, entre la falta de recolzament a projectes com aquest, a la falta d’inversions en el País Valencià i al maltractament any rere any ens els pressupostos de l’Estat, Mariano Rajoy va a quedar com el Felip V del segle XXI.

Com també hem dit, els Pressupostos de l’Estat 2017 consignen una quantitat ridícula per al projecte. Ni per a pipes. I ahir en la concentració el clam va ser, entre altres consignes, la necessitat que el congrés de diputats escolte i via esmenes consigne el que cal per iniciar d’una vegada el projecte. Si no ¿què feien ahir tots els partits recolzant el mateix i estant d’acord amb la necessitat d’iniciar el projecte? Després ¿votaran tots a favor de l'esmena del  projecte?
 

Hi havia entre els reunits, molts alcaldes i regidors i molta  presència institucional amb diputats de les Corts Valencianes com Rosa Mustafá, del PSOE, Josep Nadal, de Compromís, Alexis Marí, de Ciudadanos, o Antoni Joan Bertomeu, del PP. També hi anaren Joan Baldoví, diputat de Compromís en el Congrés, i el president de las Corts, Enric Morera, que va denunciar l’aïllament que pateixen les comarques quan a vies de comunicació i la falta de respecte del govern de Rajoy als principis constitucionals d’igualtat, justícia i solidaritat, ofegant als valencians.

La concentració va acabar amb la lectura del denominat “Acord de Dénia”, un text consensuat per partits polítics, sindicats, el món empresarial i el món associatiu de les comarques afectades, un text que també s’esta aprovant en forma de moció en molts municipis. Ve a dir que els ciutadans de les comarques estem farts de dècades de promeses incomplides en el tren i que exigim al govern de Rajoy el desbloqueig i la prioritat del tren Gandia-Dénia, com a primer pas del Tren de la Costa, i la millora general del sistema de rodalies valencià.

Convocants de la concentració-manifestació:

Partits: PP, Ciudadanos, PSOE, Podemos, Compromis, EU 

Organitzacions sindicals i empresarials: Asociación de Promotores Turísticos de Dénia (APTD); Asociación Multisectorial de Empresarios de la Marina Alta (Multisecma); AVA-ASAJA; Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA); CC.OO;  Federación de Asociaciones de Empresarios de la Safor (FAES); Federación de Asociaciones de Vecinos de Dénia (FAVD); Intersindical; ; UGT y La Unió de Llauradors i Ramaders.