L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.701
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 64.274

divendres, 19 de maig de 2017

Les Corts Valencianes exigeixen a Rajoy la protecció dels ciutadans de la zona afectada per les inundacions del Xúquer, com és la platja de TavernesCompromís ha presentat a les Corts Valencianes una proposta, aprovada per unanimitat, perquè el govern de l’Estat  es pose a treballar per reduir la vulnerabilitat dels pobles i ciutats ubicats en la conca baixa del Xúquer. Aquesta zona blava, que podeu vore en la imatge, és on es troba la platja de Tavernes i està afectada  per les inundacions del Xúquer, uns fenòmens que es faran més freqüents com a conseqüència del canvi climàtic.´

La proposta de Compromís demana al Govern de Rajoy l’execució d’inversions bàsiques vinculades al “Pla Global front les inundacions del Xúquer” i que la Confederació reprenga els treballs de la Mesa de Participació vinculada al Pla d’Avingudes de la Ribera del Xúquer, creada el 2010 i paralitzada pel govern en el 2012.

Compromís ha denunciat en el debat a les Corts Valencianes  la desídia del govern de Rajoy durant els últims cinc anys i, a més, ha denunciat que el Pla de Gestió del Risc d’Inundacions, aprovat en 2016, no contempla executar cap actuació els propers cinc anys, sinó fer estudis econòmics. I per a més vergonya, els Pressupostos Generals pel 2017 presentats per Rajoy no contempla cap de les actuacions i  redueix les inversions de la confederació a la meitat del 2016.

Projectes contemplats a partir del 2003 i no executats
 
La platja de Tavernes seria un dels nuclis urbans beneficiats per actuacions contra inundacions. Cal recordar i remarcar que el Pla d’Acció Territorial contra el Risc d’Inundacions en la Comunitat Valenciana contemplava obres per evitar inundacions en termes i nuclis urbans, i vora el 40% del terreny no urbanitzable del nostre terme es troba en zona inundable, segons eixe pla.

El terme de Tavernes, i en especial la platja, està afectat per situar-se en la planura d’inundació del Xúquer: Si el riu desborda, les aigües es desvien cap al sud buscant la mar, i aleshores s’inunda tota la zona costera del terme valler. És el que va passar l’any 1982 (pantanada de Tous) quan  la zona situada entre la carretera nacional i la mar va estar dies i dies inundada, fins i tot amb nivells de 2 metres en punts de la platja  pel desbordament del Xúquer.

I parlem  dels efectes d’un hipotètic desbordament del Xúquer, però no podem deixar de costat el riu Vaca, un altre problema que tenim, i que pot afectar el casc urbà i la zona del Vergeret.