L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 13 de maig del 2017

La Fira de Sant Jaume d'enguany canvia el format per fer-la més atractiva als veïns i turistes




La “XXIII Fira de Productes i Tradicions Valencianes” (Mostra de Sant Jaume) se celebrarà entre els dies 21 i 25 de juliol patrocinada i organitzada per l’Ajuntament de Tavernes a través de la col·laboració conjunta de les regidories d'Agricultura, de Turisme i de Cultura, dirigides respectivament per Javier Escrihuela, Josep Llácer i Encar Mifsud.

Com es habitual i de sempre, la Fira de Sant Jaume se celebrarà a la platja de Tavernes, en casetes muntades a l’Avinguda de la Marina, i amb l’objectiu de promocionar, degustar i vendre productes típics valencians, apreciar l'artesania local i gaudir coneixent la cultura i la tradició festiva valenciana.

Fins ací, el que fins ara era habitual. Però enguany, sembla ser que tot va a canviar, o almenys molts aspectes de l’organització i les regidories implicades volen donar un nou enfocament i, a més d’aquests aspectes, la fira vol que esdevinga un aparador global de la nostra terra.

Així, i a falta de confirmar, i segons hem pogut recollir de diversos comentaris, els nostres instruments nacionals, el tabalet i la dolçaina, prendran un protagonisme especial sobre tot quan participe amb un seu espectacle de la "Muixeranga", un acte festiu que se sumarà a entrades de moros i cristians i grups de musica en valencià i batucades, al costat d’exposicions d’indumentària valenciana i d’indumentària de fallera. Hi haurà també tallers sobre oficis seculars que es perden, cas del taller de vímet o de boixets.

La gastronomia, a més de les degustacions de les casetes, oferirà  espais per a dinar o sopar, i “Food Trucks” de tapes, al costat d’espectacles d’oci per adults i per a menuts, que podran gaudir de castells inflables i matalassos pneumàtics a un preu insignificant.

La idea és que la fira siga un lloc atractiu per a tothom i un espai on passar unes hores de diversió gaudint de les mostres culturals, artístiques i gastronòmiques de la nostra terra.

Enllaç facebook