L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 31 de maig del 2017

Tavernes millora les comunicacions d’emergències i seguretat amb la xarxa COMDES



Tavernes s’ha adherit a la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat (COMDES) de la Generalitat Valenciana, mitjançant la qual es fa ús del servei fiable de comunicacions mòbils digitals a organitzacions que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat.

L’alcalde Jordi Joan ha rebut el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), Vicente Aguiló, a l’Ajuntament per presentar i explicar els principals aspectes de l'ampliació de la xarxa COMDES feta al  nostre municipi. 



El conseller Vicent Soler ha informat de les flotes d’emergències i els beneficis que l’ampliació d’esta xarxa ja estan reportant a Tavernes i a tota la Valldigna.  El conseller ha afirmat que “l’ampliació de la xarxa ha suposat la instal·lació de 50 noves estacions base destinades a millorar la cobertura de les comunicacions d’emergències i ha representat  una inversió del Consell de 11’2 milions d’euros”.




L’alcalde Jordi Joan ha agraït la visita del conseller i ha qualificat com a “molt important” l’aposta  de la la conselleria per a ampliar  la xarxa a Tavernes, que passa a tindre cobertura en tot el terme municipal, eliminant un conjunt de punts calents on les forces de seguretat no poden estar en comunicació.

L’alcalde ha remarcat que “ amb  la posada en marxa, entrarem en una central on estan totes les xarxes d’emergències i el contacte serà no només entre les forces de Tavernes sinó també   també amb altres municipis. Això és important perquè quan hi haja un incendi podrem estar en contacte amb tots els pobles afectats”. Cal destacar que  la xarxa permet la comunicació de tots els operatius locals amb el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat.


Què és COMDES? 

COMDES és la xarxa corporativa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergència i de Seguretat de la Generalitat i la fan servir els cossos de prevenció, protecció civil, policia autonòmica, policies locals, bombers, urgències sanitàries, guardes forestals o ambientals.

La xarxa COMDES  ha permès reduir costos, millorar la qualitat del servei ofert per les xarxes analògiques de comunicacions i facilitar la coordinació del conjunt de cossos de seguretat i d’emergència.


L’ampliació de la xarxa implica augmentar la capacitat de COMDES per a donar servei a 2.000 nous usuaris i ampliar el nombre de canals de comunicacions per a suportar major trànsit de cridades. Actualment, la xarxa permet 1.260 comunicacions de veu i dades al mateix temps i compta amb 9.400 terminals, de més de 177 flotes i 173 ajuntaments.

En el cas de Tavernes l’ampliació millorarà, a més de  la cobertura urbana de Tavernes, les zones costaneres i espais que no tenien senyal. Tavernes, al igual que altres 50 municipis valencians, vorem millorada la cobertura amb l’ampliació.