L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 9 de maig del 2017

Jordi Joan proposa en les Corts mesures contra l'obesitat per millorar la salud de la ciudatania



 

L’obesitat és un greu problema i cada dia va a més per l’abús en la ingesta de begudes ensucrades així com del denominat “menjar fem” amb molts greixos. És un problema, greu i real, avalat per estudis clínics i mèdics.

Per això i en defensa de la salut dels ciutadans, el diputat i alcalde de Tavernes Jordi Joan i la diputada  Isaura Navarro, ambdós de Compromís,  han registrat en Les Corts una proposició no de llei per instar el Consell a establir un impost sobre els productes ensucrats i amb excés de greixos, que implique un augment del preu de fins el 20%.

I una finalitat clara i concreta: l’import recaptat es destinarà al desenvolupament de programes per millorar els hàbits alimentaris de les persones o a incrementar la conscienciació social davant els problemes de salut derivats d’una mala alimentació.


Que diu l’Organització Mundial de la Salut?

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat que l’obesitat ha augmentat en tot el Món més del doble entre l’any 1980 i 2014.

-El 2014 més d’1.900 milions d’adults tenien sobre pes i més de 600 milions eren obesos.

-En el cas dels xiquets i xiquetes en 2015, 42 milions de menors de 5 anys tenien sobrepés o eren obesos. Aquests menors s’enfronten a una major probabilitat de tindre problemes de pes i de salut en l’edat adulta.

Com és sabut el sobrepès genera:  problemes cardiovasculars, el sucre genera malalties com la diabetis, augment de colesterol, triglicèrids, problemes en la glucosa, en l’aparell digestiu, migranyes, ansietat i una llarga llista de malalties directament relacionades amb un consum inadequat del sucre.



Compromís demana seguir les pautes recomanades per l'OMS

Compromís vol seguir les recomanacions de l’OMS del passat octubre: a més de mesures contra l'obesitat vol que els governs pugen els impostos de les begudes ensucrades per combatre el que van descriure com a epidèmies globals d’obesitat i diabetis.

I eixe consell de l’OMS ja el segueixen països com Mèxic, alguns estats d’EUA,  Xile, Equador i països europeus com Regne Unit o França.

El diputat Jordi Joan ha indicat que el gravamen dependrà de la quantitat de sucre que continga la beguda i fins i tot no limitar-se a les begudes i procurar , caldria anar més enllà i tractar de desincentivar el consum d’altres aliments ensucrats o amb excés de greix, com és el cas dels productes de brioixeria, entre altres.

Gravar amb impostos aquestes begudes i menjar perjudicials “es una mesura que pot reduir el consum de productes ensucrats i, per tant, combatre de manera efectiva l’obesitat, la diabetis i altres problemes per a la salut amb una fiscalitat justa”.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, ara resulta que la notícia és tot el contrari del que ha publicat el bloc del PP. No és una proposta de pujar impostos sinó una proposta de salut avalada per l'OMS.
Quina manera de capgirar els fets i de mentir i enganyar als ciutadans!

Anònim ha dit...

Menys dols i mes esport