L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 24 de maig del 2017

L'Ajuntament paga milers d’euros a la Confederació del Xúquer que no retornen en benefici de Tavernes




L’Ajuntament de Tavernes, des de fa dècades, paga a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que depèn del govern de Rajoy, una quantitat variable cada any en concepte de multa per abocament de les aigües de les depuradores en condicions fora dels límits que ells marquen.

Enguany són de 20.000 euros, l'any passat més de 60.000 i hi hagut anys que s'ha arribat a prop de 100.000 euros. No és una quantitat fixa, sinó variable que depèn de les condicions de les aigües que s’hi aboquen.  I és una història que ve d’anys, no és cosa de l’actual govern. Les depuradores no poden complir els paràmetres d’aigües residuals, sobre tot quan hi ha molta aglomeració de gent, cas de la platja a l’estiu.

La situació del pagament  ve de fa molts anys i els anteriors governs no feren res per canviar-la. L’any 2004 el PGOU  aprovava la reserva de terreny per a la depuradora, i el 2009  es firma el conveni de construcció però passaren els anys i els anteriors governs, ni els de Tavernes ni de la Generalitat, donaren impuls a les obres. Finalment, en agost del 2013, l’anterior govern de la Generalitat va renunciar a la construcció.

El desinterés dels anteriors governs li  han suposat a l'Ajuntament 175.000 euros en tot un procés d'un projecte que finalment no executaren ni avançaren en res:  no tenim depuradora però paguem  tots els anys per les deficiències de les depuradores velles. Una herència més de la seua gestió.

La situació ha obligat al govern de Compromís ha gestionar amb l’actual Generalitat un projecte nou i realista de depuradora. El projecte ja està redactat, fa més d'un més es va presentar a l’EPSAR i que, com es va dir en un passat plenari, està pendent d’aprovació definitiva per aquest organisme.

Fins eixa execució poden passar quatre/cinc anys, com es va dir en el plenari, i amb això es veu quan de mal ha fet el desinterés que els anteriors governs tingueren amb la depuradora.  Quan arribem al final... ¿quants centenars de milers d’euros haurem pagat en concepte de multa d’abocament perquè no tenim eixa nova depuradora que es va prometre? Quantes coses s'haurien pogut fer a Tavernes amb eixos diners si ells haguessen impulsat la depuradora quan pertocava?

Hem pagat centenars de milers d’euros a la Confederació,  que depèn del govern de Rajoy, i encara paguem, però... ¿on van eixos diners? Perquè està ben clar que a Tavernes no tornen de nou:  el govern de Rajoy i la Confederació  no ens netegen el riu, no ens arreglen els camins del Tancat i Séquia la Bova o no inicien el projecte del Vaca. I són competències seues.

¿I que fan els representants del partit de Rajoy a Tavernes? Res callen i atorguen. No coneixem que mai hagen exigit que eixos diners retornen en benefici nostre. Ací tenen un bon camp per a rascar:  Anar a la Confederació i al govern del seu partit  i exigir que retorne a Tavernes en forma de neteja del riu o altres obres. Per cert, si paguem és perquè ells no feren la depuradora quan pertocava.  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabeu quan estarà feta la depuradora per estalviar?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Després que la Generalitat del PP renunciara en agost del 2013 a la construcció de la depuradora i amb el canvi de govern de la Generalitat en el 2015, el govern de Compromís va negociar una nova depuradora més d'acord amb la realitat de Tavenres.
El projecte, com es va dir en el plenari i ací ho vam informar, ja esta redactat i presentat a l'EPSAR, l'organisme de la Generalitat, perquè l'aprove i iniciar els tràmits d'expropiacio de terrenys, informes d'impacte, etc et. Segons es va dir en el plenari, entre quatre i cinc anys. I pensar amb els anys que es van perdre amb l'anterior des de febrer del 2009!
En aquest enllaç tens molta més informació:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2017/03/el-pp-menteix-amb-la-nova-depuradora-i.html