L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 30 de maig del 2017

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El “cuponazo” dels pressupostos de l’Estat sempre cau fora de València




Nueva Canarias votarà a favor  dels pressupostos de l’Estat del 2017 i ho farà a canvi de 204 milions d’inversions a Canàries amb els quals el govern de Rajoy li compra el vot. Com fa unes setmanes amb vora 4.700 milions (el “cupo” i inversions)  va comprar el vot del PNV.

Es confirma de nou la constant que els Pressupostos de l’Estat són un mercat, i el govern de torn de l’Estat els usa no per afermar la solidaritat, ni la igualtat entre els territoris sinó en el seu propi interès, amb un interès partidista per damunt de l’espérit de la Constitució.

Eixa Constitució de la qual tan parlen i es declaren defensors segons quins temes. En altres temes, com l’equitat en els pressupostos, els preceptes constitucions se’ls passen per l’engonal.

El govern li calen vots als pressupostos i els canvia per inversions. Ahir li va tocar a Canàries, fa unes setmanes al País Basc, amb l’acord amb el PNV, més vergonyós encara perquè permet ampliar la distància amb la resta de les comunitats que ja, per se, els dona el seu règim foral.

I a tot això cal sumar l’anunci de Rajoy fa unes setmanes d’invertir a Catalunya més de 4.000 milions en infraestructures, tot amb un intent de contindre el procés sobiranista.

I si voleu més caldo...  recordem l’acord de la deute històrica amb Andalusia i  Extremadura, total 1.200 i 400 milions. I per els valencians ni aigua: ni inversions, ni deute històric. A la cua de les inversions estatals, a la cua en inversió per capità i pagant més del que rebem a l'estat amb una renta per capità dotze punts per davall de la mitjana. 

Hem estat de sempre els grans marginats. I ho continuem estant. I sempre les sucursals valencianes dels partits estatals han callat i atorgat. Mai no han alçat la veu contra la marginació valenciana. Sort que sembla que la cosa amb el nou govern de la Generalitat i l'arribada de Compromís comença a canviar: les enquestes ja comencen a detectar que cada dia són més els valencians que denuncien la marginació dels governs de Madrid.


“Espanya es trenca pels pressupostos i caminem cap a un estat fallit” és una de les frases que hem escoltat en boca de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha recordar que hi ha un principi d’igualtat en la Constitució que no s’acompleix amb els valencians. Hi ha diners per allò que vol Rajoy,  per comprar vots d’altres partits per als seus pressupostos, però no els hi ha per fer justícia, per un tracte just per als valencians.

Els valencians patim enguany en els pressupostos una disminució de 1.600 milions en la Inversió Territorialitzada segons la Consellería d’Hisenda. Només cal pensar que els valencians rebem 2.000 euros menys per habitant a l'any que els territoris forals, País Basc i Navarra.

I per a més vergonya, PP i  Ciudadanos no han presentat  cap esmena als pressupostos per afavorir els valencians, i a més, ja han dit que van a votar en contra de les 600 presentades pel PSOE i Compromís a favor de més inversions per a les terres valencianes.  

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ací necesitem un Nueva Canarias.