L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.241
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES:
68.216

dimarts, 16 de maig de 2017

L'Ajuntament continua invertint en les vies públiques i asfalta uns carrers de terra de la zona de la Sardina



 
L’ajuntament de Tavernes continua invertint en les vies públiques i ara mateix ho esta fent en la zona de Playa de los Naranjos, coneguda popularment pels veïns com La Sardina, on s’estan asfaltant diversos carrers de vianants que són de terra i pedres. La inversió municipal per aquesta millora és de 17.000 euros.

Un dels carrers de terra
La millora d’aquests carrers de vianants, que fins ara eren de terra, pols i pedres amb els problemes que comporten i més en cas de pluja, arriba després de vora 20 anys sense cap actuació, tal com hem pogut llegir al facebook de l'alcalde Jordi Joan.

La urbanització “Playa de los Naranjos” ha estat sense cap actuació urbanística des de la dècada dels anys 90, malgrat les promeses dels anteriors governs municipals. Va ser en la passada legislatura i en aquesta amb el govern de Compromís quan s’ha urbanitzat la plaça central i s’han asfaltat diversos carrers de la zona i el Camí Mareny perimetral.


Una breu història 

“Playa de los Naranjos” va patir la fallida de l’empresa urbanitzadora “Caja Madrid” i es quedava quasi  tot per fer. Cap a l'any 2002, el govern del PP va deixar caducar el pla parcial de la urbanització i ara, molts anys després, encara es pateix les conseqüències d'eixa mala política urbanística. Damunt, el pla urbanístic original  només contemplava cases unifamiliars, però el govern anterior va permetre construir edificis de més de 10 plantes en terrenys on anaven unifamiliars.

El govern de Compromís des del primer moment ha volgut solucionar els problemes de la zona, i va aconseguir que  la condició d’agent urbanitzador passara a l’Ajuntament com a millor manera d’impulsar l'acabament d'elements comuns necessaris de la urbanització, com enllumenats o clavegueram. 
 

Així, va enviar a cada propietari la quota a pagar per executar-ho, on estava també l’empresa constructora dels blocs de pisos, que es va negar a pagar en no estar d’acord amb la quota que tenia assignada.


Tot va acabar en el jutjat i encara que hi ha una primera sentència favorable a l’Ajuntament, la empresa constructora ho ha recorregut i s’està a l’espera de la sentència definitiva.