L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 27 de maig del 2017

Mes d'un milió de valencians es beneficien de les ajudes de la Generalitat per al "copago" sanitari


Més d'un milió de valencians es beneficien de les ajudes que la Generalitat ofereix al copago farmacèutic i el sector més beneficiat són pensionistes de rendes baixes. Tot això ha estat possible gràcies a l'eliminació de la despesa del 40% en medicaments imposada pel govern de Rajoy i que queda eliminada per les ajudes de la Generalitat.

Prompte se superaren els 1’3 milions de beneficiaris, un fet que ha estat possible després que el nou govern de la Generalitat incrementara de 35 a 40 milions d'euros la dotació per a eliminar el copago als pensionistes amb rendes inferiors als 18.000 euros a l'any. Amb açò, enguany 2017 han estat un total de 720.612 pensionistes valencians els que han deixat de pagar pels seus medicaments.

Existeix també 100.000 valencians amb diversitat funcional que no paguen en la farmàcia uns medicaments que els són precisos, i són també 3.400 els usuaris amb subvenció ortopèdica.

Una qüestió important: prop de 200.000 menors es beneficien amb subvencions perquè la família té una renda menor de 18.000 euros, que ha estat la gran novetat a Espanya. L'objectiu és que es puguen medicar els fills de famílies sense recursos, una necessitat que l'actual Generalitat va tenir clara quan en el 2016 va haver-hi més de 300.000 tractaments prescrits a menors que no es van prendre per falta de recursos econòmics.