L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 15 d’agost del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El futur dels festivals que celebrem a Tavernes i altres consideracions


 
Hi ha un fet que és evident: els festivals que s'organitzen a Tavernes tenen un  impacte econòmic i turístic en la nostra ciutat (fotografia: acampada del Festivern). Han posat i posen a Tavernes en el mapa mediàtic gràcies a la multitud de notícies i reportatges que generen, tant en la televisió, premsa diària com en revistes especialitzades, siga en paper o en internet. I això és un valor afegit impagable, una propaganda que costaria centenars de milers d’euros si Tavernes la pagara.

I això és així, encara que hi haja algun partit i gent que, com diu el regidor responsable de festivals, Josep Llácer, en el perfil de facebook  “encegats per la seua rancúnia i impotents de vore que les coses funcionen posen en dubte fins i tot allò que és evident”.
 
I el regidor ha dedicat unes paraules al PP, sempre crític i contrari al Festivern o a l’Iboga Summer i vorem que diran del Mediterranea Festival. “Quan ells governaven no van tindre cap iniciativa per fomentar la cultura, el turisme i promocionar Tavernes, l'únic que els preocupava era requalificar terrenys per a dir que anaven a fer camps de golf i marines interiors, especulant tot el que van poder i enganyant a la gent”.
 
Obrint Pas al Festivern de Tavernes

I ¿quin serà el futur dels festivals, segons els resultats de les pròximes eleccions?


Si la voluntat dels ciutadans vallers és que, després de les eleccions del 2019, el PP torne a governar, presumptament el primer que farà serà eliminar els festivals, bé directament o bé no facilitant-ne la celebració a Tavernes. Són comentaris de la gent pròxima a eixe partit, encara que el partit públicament no ho dirà, això si seguirà amb la tasca de criticar i criticar.  És veritat que no s’ha de donar massa crèdit als comentaris però... cuando el rio suena. I suposem que se sumara Ciudadanos dins d'eixa politica

A més a més, cal valorar fets,  i tots hem vist, en els plenaris i en la premsa,  en aquests darrers set anys com pensen, com critiquen, com valoren i com rebutgen els festivals esmentats. Nosaltres estem convençut que, amb un govern de la dreta a Tavernes... adéu festivals!.

El govern de Compromís (imatge d'arxiu) ha fet una aposta pels festivals a Tavernes i la seua continuïtat

I parlant de fets, cal recordar que l'any 2007 Benifairó va acollir el Festivern. Era l'alcalde Jesús Ferrando, del Bloc, i només anunciar-s'hi la celebració, el PP de la Valldigna va fer pinya i iniciar una forta campanya d'oposició, fins i tot amb declaracions a la premsa on deien ben clar que no el volien i que rebutjaven la celebració a la Valldigna.

Començava una campanya en contra del Festivern a Benifairó i les pressions van arribar als extrems que blogs i publicacions d'internet pròximes al PP feren públics els correus dels responsables, l'alcalde i la regidora de Cultura i Festes, perquè li enviaren escrits on expressaren la seua disconformitat. No cal dir com eren els correus rebuts, amb acusacions entre altres de recolzar ETA, de catalanistes, etc. 

La fixació del PP contra el Festivern 2007 va arribar a l'extrem que l'Ajuntament de Tavernes li va negar l'entaulat a l'Ajuntament de Benifairó, que va haver d'ampliar l'escenari local llogant elements a una coneguda empresa de Gandia. I fins i tot durant la celebració, a les 3 de la matinada, es van presentar agents de la Policia Nacional demanant els preceptius papers  i revisant tota la seguretat del recinte, el camp del futbol.

El govern del PP de Tavernes no va autoritzar a agents locals perquè reforçaren la vigilància a Benifairó, cosa que també va passar amb Carcaixent, també governat pel PP. El reforç policial el van realitzar 5 agents de Bellreguard, governat pel PSOE. 

Per tot això, i veient el que hem vist i escoltat en els plenaris aquests darrers set anys, som uns convençuts que,  els resultats electorals que es donen al maig del 2019 marcaran el futur  i la continuitat del Festivern, de l'Iboga i del Mediterrània.I si es donara un govern de dreta (PP i Ciudanos)... adéu festivals.

 Sobre impactes econòmics 

Els festivals han estat i són una porta oberta perquè la gent ens visite i que conega Tavernes i si no fora pels festivals,  ni tan sols es plantejaria de vindre. Són milers d’assistents (10.000 el Festiver, 45.000 l’Iboga enguany) que  gaudix de la festa, de l'ambient, de les nostres platges, de la gastronomia, del nostre paisatge, del caràcter acollidor de la gent de Tavernes i generalment repeteixen i tornen a vindre.

S’ha dit que l’Iboga ha reunit 45.000 persones i que ha generat un impacte econòmic d’1.5. Una xifra gens exagerada, pensem que curta, i així i tot va ser posada en dubte, per no dir que va ser negada, pel PP en el passat plenari.

Iboga 2018: 45.000 assistents i 1'5 milions d'impacte econòmic
Fixeu-vos-hi: a la premsa podeu llegir com el “Pirata Rock”de Gandia ha tingut 31.000 espectador i també assignen 1’5 milions l’impacte econòmic. I perquè compareu amb altres festivals i les dades de benefici econòmic,  us deixem alguns enllaços.

Perque pugueu comparar amb altres festivals i les dades de benefici econòmic, us deixem uns quants exemples. 

8 comentaris:

Anònim ha dit...

No he vist cap publicació on el PP critique els festivals i em sorpren que penseu que PP i Ciudadanos van a governar Tavernes.
Que pesimistes sou.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Busqueu i trobareu.

No hem afirmat en cap lloc que PP i Ciudadanos governaran, sinó com a probabilitat: "Si la voluntat dels ciutadans vallers és que, després de les eleccions del 2019, el PP torne a governar...".
"I si es donara un govern de dreta (PP i Ciudanos)... adéu festivals2.

És una probabilitat.

Anònim ha dit...

porka politica, caldrà analitzar el balanç dels ultims anys de govern. Tanta por te Compromis, que ja va atemorint a la gent amb 'la fi del món' si no governa Compromis de nou? S'hauran fet coses be, faltaria més, però tambeé de ben malament, cadascú haurà d'avaluar lliurement.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els articles d'opinió: L'ESTAT DE LA QüESTIÓ no han estat mai ni estan escrits per Compromís. Ho hem dit moltes, massa vegades: són les opinions de la gent de la Cotorra. ¿O és que no podem tindre ací les nostres opinions sobre qüestions concretes, amb independència de la ideologia de cadascú?
Sabem que passaràs en dubte el que acabem de dir, però és el teu problema creure-t'ho o no, el que diguem.
De tota manera, com diu un conegut refrany valencià "el gat escaldat de l'aigua freda fuig" i com que sabem massa el que pensa el PP del Festivern majorment i, com en pobles on ha governat mai s'ha pogut fer, i com voldria que no existís, ni a Tavernes, ni a cap lloc... doncs això: govern de la dreta a Tavernes, adéu Festivern!!!.

Anònim ha dit...

i perquè no un govern a la valenciana, amb debat i consens? s'heu escorat massa cap als interessos amiguistes. y lo sabéis y por eso lo teméis!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

És una opinió personal que no té res a vore amb els festivals. Ara, si no el publiquem perquè no s'adiu amb la noticia, diuen que censurem.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un aclariment: mai no hem dit que s'haja de votar Compromís per mantindre el Festivern i altres festivals. Hi ha altres alternatives, altres partits que segurament també el mantindrien: PSOE, EU, Podemos... No cerqueu cinc peus al gat.

Anònim ha dit...

Podemos es presenta a Tavernes?