L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 24 d’agost del 2018

Josep Llácer: Els responsables de Plataforma Ciudadana “no han tingut la consideració d'asseure's a parlar abans d'actuar”.




Josep Llácer, regidor responsable de festivals en el govern municipal de Compromís, en manifestacions a les Províncies i Levante-EMV ha fet palés el malestar municipal davant la forma d’actuar de la Plataforma Ciutadana perquè “no han tingut la consideració d'asseure's a parlar abans d'actuar”.

El regidor Llácer afirma en la premsa que hi havia un acord amb la plataforma per iniciar converses després de l'assemblea  veïnal del passat dimarts per tal de cercar solucions satisfactòries a les dues parts. 

No obstant el resultat final ha estat tot al contrari i en lloc de cercar la via del diàleg,  la plataforma va presentar per registre d'entrada de l'Ajuntament, signat pel seu representant Aureo Hernández, com publica la premsa,  un document amb exigències sobre les condicions que s'havia de celebrar el Mediterrània Festival a unes hores abans de l’inici.
Imatges de l'Assemblea Ciutadana

El regidor es preguntava que postura volen que prenga l'Ajuntament davant aquest fet, quan no han tingut una mínima consideració ni tan sols per parlar abans d'actuar. Aquesta actitud ha molestat al govern de Compromís perquè ni deixava marge per canviar res ni tampoc acomplia la paraula d'asseure's a dialogar.

Josep Llacer confirmava que el festival té el decret d'autorització i tota la documentació presentada pel promotor i sobre la petició de seguir estrictament la llei ha recordat que aquest tipus d'esdeveniments no tenen una regulació especial i els decibels els marca la llei.  A pesar que la plataforma no ha demanat en l'escrit paralitzar  el festival, el regidor assegura que saben perfectament que demanar estrictament la llei suposa dir de manera indirecta: paren el festival o posen música ambiental amb eixos  35 db legals.

El regidor de Compromís lamenta que  els representants de la plataforma anuncien que acudiran a la via judicial si Compromís no té en compte les seues propostes, quan no s'han esperat per actuar a celebrar la reunió compromesa.

A vore  quina postura volen que prenga l'Ajuntament sinó s'han plantejat ni parlar abans d'iniciar actuacions” ha dit Llácer, que confirmava que eixa actitud és la que més ha molestat, i malgrat açò afirmava que la porta del diàleg està oberta a propostes raonables.
Actuacions d'avui divendres

Compromís aposta per la cultura dels festivals per donar vida i dinamitzar la platja

Josep Llácer ha tornat a insistir en el fet que el govern de Compromís ha fet una aposta pels festivals per tal de donar-li vida i dinamitzar la platja, i que aquests esdeveniments musicals siguen un factor que promoga l’activitat econòmica, especialment del sector hostaler i comercial. A banda, és una opció molt bona per a la gent jove que és pot quedar a sa casa i, sense haver d’agafar el cotxe, escortar cantants i grups de primera fila nacional i internacional a uns preus més que assequibles.

No oblidem que l’Iboga va estar ocupat per 45.000 persones i en el Mediterrània Festival no seran menys de 20,000, per citar els dos mes grans. I 60.000 persones donen molta vida a una platja abans morta i sense alegria per mancada d’activitats i espectacles.

Però la realitat ha estat que, només dos dies d’ençà que es constituïra la plataforma ja han actuat, donant com a bo l'anunci fet en la reunió, segons la premsa,  d'una batalla per a exigir que no se superen els límits que marquen les lleis en matèria de contaminació acústica, deixant clar que alguns residents en la zona no volen suportar el nivell de la musica dels concerts.

Elaboració pròpia amb dades de la premsa esmentada

13 comentaris:

Anònim ha dit...

El de la foto amb ulleres pareix que siga Canano. I si es ell, seria una cosa molt forta, de music de conjunt i tocar fins a la matinada molestant als veïns a exigir ara silenci i pau nocturna. Que fort.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem borrat per error dos comentarios. Un comentari ens parlava sobre el nombre de persones que van acudir a l'Iboga i deia que no podien ser el numero de 45.000 que es va dir.

Cal saber com es conta l'assistencia als festivals:

Calculen assistents del primer dia, per exemple; 6.000
Calculen els que hi havia el segon, encara que la majoria estava en el primer es computen tambe, per exemple: 6.500
I es calcula el tercer, encara que s'hagen estat en els altres dos: que siguen 7.000.
En total dirien que han estat 19.500 asistents. Com veus el numero no vol dir cada dia 19.500, sino la suma de tots els dies.
I si l'Iboga va dir 45.000 persones, en quatre dies, ix una mitjana de 11.000 persones.

Si es diu que el Medusa van haver 120.000 persones i va durar 6 dies, realment estan dient que hi ha hagut 20.000 assistents cada dia de mitjana. Esperem estiga clar.

Anònim ha dit...

no pareix soc jo i no tinc que amagarme de res per aixo done la cara jo voldria saber qui eres tu podries donar la cara i no tirar la pedra i amagar el braç i no difundixques farses que cuant jo realitzaba activitatas musicals mai he estat 5 dies seguides 24 hores al dia les actuacions eren maxim de tres hores es per si no ho saps listo

Anònim ha dit...

5 dies? Mentira.
24 hores? Son les 8:39 o jo senc res...

Anònim ha dit...

Pues si, tu actuaries 3 hores i uns altres 3 hores més i aixina tota la nit, un dia i el següent i una vegada siguen les 3 del mati ja no m'importa ni les 3 del mati ni les 5. Un home de l'ofici i diguent eixes bovades

Anònim ha dit...

En molts pobles les orquestres en falles o festes duren tota la nit. Pero ahí no renegueu perque vos interesa.
Si lleveu els festivals lleveu també les falles,els bous i tots els marejols que fan en el poble.
Mare meua quins queixiques, si visquereu en el carrer del Acuarium on estic jo estarieu plorant tot lestiu.

Anònim ha dit...

Per què l'ajuntament, abans de carregar els inconvenients de la celebració dels festivals sobre un important nombre de veïns no demana reunir-se amb el veïnat afectat per explicar la situació i buscar les millors solucions? Això seria un veritable canvi de tarannà i no descarregar els problemes esperant el sacrifici desinteressat de la gent que disfruta del seus dies de vacances.

Anònim ha dit...

Canano tres hores de soroll, però de música res, per oblidar. Amb el primer quart d'hora ja en tenien prou de mareig i d'actuació, però donaves la murga 3 hores i més amb el "is tu fan dal candal". No sabem si el molesten els grups de l'Iboga o realment els tens enveja de vore com es pot fer bona musica, encara que siga a fort volum, i no el soroll molest també a fort volum del "is tu fan dal candal". L'edat no perdona.

Anònim ha dit...

supose que atu el pasara el mateix amb l'edad o atu si quet perdona a mes ningú t'obligaba a sentirme o ers masoca

Anònim ha dit...

Gràcies Cotorra, pero no em calien les teues explicacions.... De fet és eixa manera de calcular l'assistència, la que fa falsejar les dades i es lo que volia evidenciar en el meu post. Esta metodologia no passa ni el primer exàmen d'Estadística. El nombre d'assistents a un festival es calcula: Total abonaments + total entrades de cada dia venudes. Ni més, ni menys.
En aquest sentit es fals que durant els dos 'grans' festivals passen per la platja 60.000 persones.... Dada que exposeu en el vostre article. Fals. Heu de dir a la gent la veritat. Que han sigut 20,0000 en total? La diferencia es molt gran. Una mica de trellat per favor. Tant els pro com per els anti-festí es mereixen dades reals no maquillades a gust de l'organitzador. Per cert, aquesta polèmica no ha fet més que començar... No sé si sabeu però Ja fa uns anys que s'ha anunciat que la bombolla de festivals a la costa Mediterranea (amb e, com el festival) creix desmesuradament. Algun dia explotarà!

Anònim ha dit...

Observe que hi ha gent molt respectuosa amb l'opinió de Canano. Educació #MarcaTavernes

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens hem limitat a dir-li com calculen el nombre d'assistents en els festivals, en qualsevol festival, quan també ens van estranyar fa un temps les quantitas.

Mo hem dit en cap moment ni estar a favor o en contra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens hem limitat a dir-li com calculen el nombre d'assistents en els festivals, en qualsevol festival, quan també ens van estranyar fa un temps les quantitas.

Mo hem dit en cap moment ni estar a favor o en contra.