L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 9 d’agost del 2018

PLENARI AGOST 2018: ¿Qui pagarà més de 300.000 euros a Calviga SL per la sentència que condemna a l’Ajuntament?


 ¿“Qui pagarà els més de 300.000 euros a Calviga SL per la sentència que condemna a l’Ajuntament per culpa de la mala gestió i incompliment de l'anterior govern del PP d'obligacions adquirides en la urbanització del sector 14 de la platja”? va ser la pregunta contundent i tallant que feia el regidor d’urbanisme, Josep Llácer, com a resposta a una altra pregunta del PP. (Foto superior del govern del PP 2007-2011)

Els populars havien preguntat qui es faria càrrec d’abonar els 500 euros de costes a que ha estat condemnat l’Ajuntament de Tavernes per haver exhibit el 14 d’abril del 2017 un emblema república en el balcó de l’Ajuntament.

Ben segur que no s’esperaven la resposta del regidor de Compromís, perquè es van quedar mirant-se i sense dir ni paraula, mentre l’alcalde Jordi Joan remarcava que eixe dia es va col·locar un símbol república “nomes un dia i responent a una decisió aprovada en plenari”, i això ho va repetir dues vegades, mentre recordava que l'emblema era d'un règim, la República, elegit lliurement en votació pels espanyols, era un règim democràtic i que va ser anihilat per un alçament militar.

El jutge en la sentencia recorda en la sentència que l’emblema republicà es va exhibir en el balcó, sense afectar per a res a les banderes oficials, sense substituir cap símbol oficial, que continuaren onejant en el seu lloc preeminent tota la jornada. De totes maneres, considera que s'havia fet un ús polític en la col·locació i condemnava a l’Ajuntament a pagar les costes del judici, uns 500 euros, del recurs contra el plenari de Tavernes interposat per la Delegació del Govern, dirigida pel gandià Juan José Moragues, del PP.

Delegació del Govern va presentar el recurs perquè prèviament va haver una denuncia interposada des de Tavernes, i no cal ser massa llestos per saber quin partit va actuar així.



No ho comprenem, i no té res a vore en ser o no republicà


Ja fora de la crònica del plenari, hem de dir que hi ha coses que no acabem d’entendre. Si el símbol republicà no s’exhibia al costat ni substituïa cap bandera oficial, a què ve eixe zel del delegat del Govern en denunciar fets que no provocaren aldarull ni protestes?

Si l’ensenya republicana es va col·locar al balcó, allunyada dels pals de les banderes oficials, s'estava incomplint alguna legislació? Perquè la bandera del Dia de la Dóna, de LGTB o les banderes de les falles, o qualsevol altra es pot exhibir sense problemes al balcó i no un símbol republicà, d’una etapa històrica elegida democràticament pels espanyols i eliminada per un alçament militar?

Actuacions del PP contra la presència de símbols republicans se n’han fet molts, i molts Ajuntament valencians les han patides, però ¿quantes actuacions ha fet el PP contra banderes feixistes i antidemocràtiques que s’exhibeixen en manifestacions i actes de la ultradreta espanyola?

¿Per què qui va denunciar la presència d'un emblema república, no denuncia a Delegació de Govern les múltiples emblemes que al llarg de l'any s'hi exposen? O és que emblemes com el Dia de la Dona, per exemple, no tenen també una cognotació política? La moció del Dia de la Dona no va ser aprovada pel PP i es va exhibir també l'emblema en el balcó,  ¿per què no ha van denunciar també?

2 comentaris:

Veïna ha dit...

L’ombra del Procés és allargada, i la manipulació de la gent per a crear enfrontaments en benefici de rédits electorals és un arma molt utilitzada per determinats Partits.

Anònim ha dit...

Callaets que be estariem els peperos. En totes les babaritats que al dia de hui estem pagant.