L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 8 d’agost del 2018

PLENARI AGOST 2018: Adjudicat el pla de millora de jardins amb només els vots de Compromís.



El consistori, amb els vots a favor de Compromís, i en contra del PP, PSOE i EU, va aprovar l’adjudicació del pla de millora i manteniment de les zones enjardinades a “Agricultores de la Vega de València SA”, l’empresa que havia rebut la màxima puntuació dels tècnics en la proposta d’adjudicació. (Fotografia superior).

El debat va ser un “déjà vu” del plenari extraordinari informatiu: Els partits de l’oposició expressant que voldrien que el treball el duguera a cap la brigada municipal i Compromís recordant-los que, perquè això fora possible, cal una ampliació de la plantilla que ara mateix ni Tavernes, ni cap localitat, té capacitat legal per dur-la a cap per culpa de la prohibició estatal del 2012, feta pel govern del PP de M. Rajoy, que prohibeix els Ajuntaments a contractar personal.

L’alcalde Jordi Joan va negar que l’adjudicació siga una privatització i com arguments assenyalava que l’ajuntament no té  capacitat de privatitzar, no tampoc allò era un procés com el de Correus, que era una empresa estatal i passava a ser privada.

També el regidor de Contractació, Enrique Chofre, va remarcar que, vista la normativa restrictiva quan a plantilles aprovada pel govern de M.Rajoy, del PP, i que impedeix als Ajuntaments contractar personal per atendre la millora de serveis, el millor era contractar a una empresa externa que atenga els espais verds i zones enjardinades de Tavernes i la platja.

Jordi Joan recordava al consistori que el govern municipal de Compromís du treballant vora dos anys en el pla de millora: “primer es va fer un inventari, sobre l’inventari s’han redactat les clàusules tècniques i administratives i després s’ha convocat un concurs, i ara es procedia a la contractació.”. 

L’alcalde va preguntar a l’oposició que si coneixien una altra manera de poder dur a cap un pla de millora i manteniment de jardins i zones verdes que l’exposaren i feren la proposta. El silenci va ser la resposta. Ací està la intervenció i les explicacions de l'alcalde.






El pla de jardineria contempla inversions per reparar voreres i dos camions nous 

Jordi Joan informava que el contracte incorpora inversions per millorar zones, amb instal·lació de gespa i reparació d’escorcells en voreres, així com adquisició de maquinària que ara l’Ajuntament no disposa, en concret dos camions i ferramenta i màquines de jardineria, a més que tota la gent que incorporarà l’empresa adjudicatària serà per contracte gent qualificada, en concret oficials.

L'empresa es dedicarà a totes les tasques pròpies de jardineria: regs, segues, retall de bordes, eliminació de males herbes, adobat, tractament fitosanitaris, podes d’arbres i arbustos, reposició d’arbratge, etc. etc. tant en les zones verdes i enjardinades de Tavernes com a la platja.

També ha d’efectuar obres per eliminar o arreglar 239 escorcells de les voreres, amb la qual cosa s'augmentarà la seguretat dels vianants i instal·larà com a mínim 1.000 metres de gespa artificial en els llocs que l’Ajuntament determine, especialment en espais de jocs infantils. Així mateix s'instal·laran 60 panells informatius en les zones enjardinades.

En general, el plec de condicions contempla:

- Instal·lar el reg de les zones verdes i enjardinades

- Adequar la nau que tindrà com a magatzem, posant vestidors i oficines

- Repoblar els espais buits dels escorcells i jardineres

- Canviar totes les plantes i arbres que presenten mal estat

- Reparar tots els escorcells i jardineres en mal estat

- Convertir en “pisables” els 239 escorcells que estan buits

- Retirar les 70 palmeres que hi ha en mal estat o perill de caure

- Instal·lar 1000 metres de gespa artificial en el lloc que indique l’Ajuntament

- Instal·lar 60 panells informatius en les zones verdes i enjardinades

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pareix mentira que Bononad vaja votat en contra, el feia amb ms seny,espere no siga una tàctica electoral per a distanciar-se del govern, dl pppsoe m.ho crec tot, però de Edu esperava altra cosa, sap perfèctament q el q diu Jordi és així i no tenim altra alternativa.

Anònim ha dit...

Eduardo ho va privatitzar tot i ara es tan cinic que vota en contra.
Te amnesia. Segur.

Anònim ha dit...

Que va pruivatisar eduardo?