L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 4 d’agost del 2018

Ahir es va celebrar la 30a Volta a Peu a la platja de Tavernes



Ahouchar Hassane, del club Gaes Running Team, es va proclamar com a guanyador absolut de la 30a Volta a Peu de la platja de Tavernes després d’haver recorregut els 8.000 metres de trajecte urbà amb un temps de 24 minuts i 47 segons. Es dóna la circumstància que repetia el triomf de l’any passat.

El segon classificat va ser l’atleta Austin Sieres Gómez, del club Serrano Atletismo amb un temps de 25 minuts i 19 segons, essent el tercer Khalifa Zarhnoun, també del club Gaes Running Team amb un temps de 25 minuts 44 segons.

Els guanyadors s’endugueren respectivament els premis en metàl·lic de 100, 75 i 50 euros.




En dones, la guanyadora absoluta va ser l’atleta de la Safor Pilar Vázquez, del CA Delikia Sport amb un temps de 31 minuts i 50 segons, la segona va ser Marta Orengo, del Club Santinos, amb un temps de 31 minuts i 15 segons i la tercera classificada Miriam Gregori Romero del The Kenyan Urban Way “Raquel Landin” asmb un temps de 32 minuts i 35 segons.

També les guanyadores s’endugueren respectivament els premis en metàl·lic de 100, 75 i 50 euros.



Quan als atletes locals, en homes el primer classificat va ser Salvador Vercher Grau, amb un temps de 27 minuts i 38 segons, el segon Jorge Brines Donet amb 28 minuts i 23 segons i el tercer Joan Tur Palomares amb un temps de 38 minuts i 23 segons.

En dones la primera classificada local va ser Alexandra Fons Juan, amb un temps de 36 minuts i 37 segons, seguida de Laura Salom Corts, amb 37 minuts i 11 segons i Manoli Campos Parra, amb 38 minuts i 23 segons.

Els premis i trofeus van ser lliurats per Pilar Ausina, regidora responsable de Turisme, i per Josep Llácer, regidor d’Esports, ambdós del govern de Compromís, que estigueren acompanyats pel president del Club d’Atletisme Valldigna, Raül Aparisi. Tambe es van lliurar trofeus als tres primers sèniors i veterans A,B i C, tant masculins com femenins. Tot l’acte va ser animat al micròfon per Juanba Mifsud, i tant al principi com al final per la batucada Valltu-kà.


Els primers segons de la cursa
 Com es tradicional, la prova es va celebrar ahir, primer divendres del mes d’agost, en un dia molt calorós i encara que en el moment de la cursa ja començava a bufar una suau brisa, no va ser suficient per a eliminar la forta xafogor i humitat de l’ambient.

Potser aquestes circumstàncies de l'oratge, amplament avisades pels mitjans de comunicació, van fer que la participació es ressentirà no arribant a les xifres sobre els 1.300 participants que venia essent habitual. Ahir van ser vora 950 atletes els que hi participaven, xifra també molt respectable atés l’onada de calor que regnava en tot el País Valencià.

La cursa té un recorregut urbà per la platja de Tavernes, completament atapeïda en les voreres i en els balcons de les finques d’espectadors que animaven sense parar als esforçats atletes, la qual cosa dóna un encís i un valor afegit a aquesta manifestació esportiva, la més veterana en tota la Safor. 


Des de l'eixida, els guanyadors prengueren la capçalera de la cursa


30 anys de volta a la platja 

La que en 1989 va començar amb el nom de "Cursa Popular" a la platja ha arribat – qui ho havia de dir – a la seua 30a edició. I tot això és fruit de la constància i bon fer, i millor organització any rere any, del Club Atletisme Valldigna.

La prova iniciada l’agost del 1989 va nàixer a iniciativa de la Discoteca Brufols, com una manera de promocionar l’esport en la platja, i comptava aleshores amb la col·laboració de la  litografia Amadeo Aparisi i del club d'Atletisme de la Valldigna, com a organitzador, a més del patrocini de l’Ajuntament, essent des del principi la cursa de més prestigi de la Safor.

Algunes coses no han canviat en aquests 30 anys, com és la distancia de 8.000 metres i ser un circuit urbà, altres si, com el lloc d’eixida que es feia a la mateixa Discoteca Brufols mentre l'arribada, a principi en la discoteca, es va canviar per no dificultar el trànsit rodat a l’entrada de la platja, davant de la que era aleshores posta sanitària de la Creu Roja, encarregada del servei de salvament i socorrisme.


Vista de l'eixida on s'aprecia la gentada de més de 900 participants


En principi es van establir també tres categories per a homes (júnior-sènior-veterans) i una absoluta per a dones, i encara que a les primeres edicions foren alguns centenars d’atletes els participants, en la tercera edició ja s’arribava a la xifra de 500, un èxit total i absolut per a l’època, principi de la dècada dels 1990.

També potser tinguera alguna cosa de culpa els premis, ben sucosos per als anys que parlem, doncs eren 25.000 pessetes. per al guanyador absolut d’homes,  amb 20.000 i 15.000 per a segon i tercer premi. El cas de les dones era diferent – eren altres temps- i només podien accedir a un premi de 10.000 i de 5.000 per a les dues primeres classificades. Això avui en dia seria impensable, i de fet amb el pas del temps la mateixa organització ho va corregir arribant a la situació actual de total igualtat en premis i quantitat en metàl·lic. També en aquella època hi havia premis especials per als primers classificats locals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

25.000 pts per al guanyador de fa 30 anys, contra els 100€ d'ara. Ja podria col.laborar o incrementar la dotació econòmica l'Ajuntament. Recolzar una cursa es algo més.