L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 6 d’agost del 2018

El Festival de Corals - Cançons a la Mar celebra la cinquena edició amb un nou gran èxit.



El paisatge idíl·lic del llac de la Goleta acaronat per la calidesa de les darrers llums de la posta del Sol d’anit, esdevenia un magnífic escenari per a celebrar el “V Festival de Corals - Cançons a la Mar” (fotografia superior, actuació conjunta).

El festival va ser un èxit total tant per la presència de públic, enguany amb 900 cadires plenes, com per la qualitat de les corals participants i les cançons interpretades. Tot sumat a la perfecta organització de l’esdeveniment a càrrec de la coral amfitriona, “Coral Marinyén” de Tavernes i la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes. 




Un altre punt a favor i que cal destacar: la bona posada en escena i la perfecta sonorització gràcies als treballs dels tècnics, enguany facilitada per la total falta de vent.

Després de les actuacions de les corals, i abans de la interpretació conjunta del cant comú de “La Barraca” d’Antonio Chover, una cançó que sempre arriba al cor dels vallers, va tindré lloc l’acte protocol·lari de lliurament de records als presidents de les tres corals participants. 


La regidora de Turisme, Pilar Ausina, de Compromís en representació de l’Ajuntament, va dirigir unes paraules d’agraïment a les corals per la seua presència en un festival coral ja consolidat dins de les activitats turístiques de la platja i va agrair també la presència del nombrós públic assistent del poble i de molts altres indrets de l’estat.

Les corals participants

La primera coral que va intervindré va ser l’Agrupació Coral de Finestrat, que va vindre com a coral d’intercanvi, ja que la coral Marinyén participà el passat 14 de juliol en la “XXI Trobada de la Cançó de la Mar” en la Cala de Finestrat, invitada per aquesta agrupació. 
 

L’Agrupació Coral de Finestrat ha participat amb 24 veus dirigides per José Vicente Algado i ha interpretat "Estando Contigo" d’A. Alguero, "Marionetas en la cuerda" de Bill Martin, "Gwendolyne" de Julio Iglesias, "Congratulaciones" de P. Malore i “La, la, la” del Dúo Dinámico. La coral acompanyava les cançons amb la música del teclat.


Com a coral convidada ha vingut l’Agrupació Vocal Clarialba de Montaverner que ha participat amb 18 veus i ha interpretat "Festa major" de La Trinca, "Chan Chan" de Compay Segundo, "Contigo en la Distancia" de César Portillo de la Luz, “Stand by me” de Ben E. King, "Lágrimas negras" de Miguel Matamoros i “Africa” de Pau Climon i Clarialba, totes interpretades sota la direcció de Pau Climent Montaner. 



Finalment, i ja de nit tancada, la coral amfitriona, la Coral Marinyén de Tavernes, amb 40 veus, i dirigida per Fran Lledó Grau, ha ofert als espectadors "Dindirindin" del Cancionero de palacio, "Can’t help in love” de G. Weiss, "Rosa Amarela" de Héctor Villa-Lobos, "What a wonderful world" d’Adrian Shmid, una balada molt coneguda per haver-la cantada Louis Armstrong i "Senzenina" de George David-Bob Thiele.


Tal com hem ja dit i, com a cloenda, les tres corals han interpretat conjuntament "La barraca" d'Antonio Chover, popular de Tavernes dirigides per Fran Lledó. 


Com a resum i pensem que molt positiu: El Festival de Corals “Cançons a la mar” s’ha consolidat com un referent de qualitat dins dels festival que s’ofereixen a l’estiu a Tavernes i que, gràcies a l’aposta ferma del govern de Compromís donen un nou valor i escampen el nom de Tavernes com oferta turística i d’esdeveniments de qualitat. També donar l’enhorabona a la coral Marinyén per l’excel·lent organització .