L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 20 d’agost del 2018

Els treballs d'exhumació dels vallers enterrats en la fossa comuna 112 de Paterna comencen avui




Avui  dilluns dia 20 d'agost, segons ha anunciat l'Ajuntament de Tavernes, s'inicien els treballs d’excavació i exhumació dels cossos soterrats en la fossa 112 de Paterna (foto superior), entre els quals hi ha ciutadans de Tavernes. L'alcalde en funcions de Tavernes, Enrique Chofre, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer i la diputada de Memòria Històrica de la Diputació de València, Rosa Pérez, estaran presents en l'inici als treballs.

L’acte oficial tindrà lloc en el cementeri de Paterna  a les 10:00 hores. Tot seguit, s'iniciaran els treballs de la primera fase del procés: els moviments de terres per a dur a terme l’extracció dels cossos, la realització d’un estudi especialitzat de balística i la preparació de les restes localitzades per a una identificació posterior mitjançant la tècnica de l'ADN. 


Paredó d'Espanya, prop del cementeri de Paterna, on van ser afusellats 2.238 represaliats. Des d'allí els duien en carros al cementeri,  deixant un reguer de sang, segons els testimonis de l'època.

Els treballs els durà a cap l’empresa Sit Tibi Terra Levis SL, a qui l’Ajuntament de Tavernes, a nom de qui va l'ajuda de Diputació, va adjudicar el passat mes de maig les obres de localització, excavació, exhumació i identificació dels vallers soterrats en la fossa 112 de Paterna.

 L'Associació de "Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa Comuna 112 de Paterna" confia en trobar les despulles humanes del que va ser alcalde republicà de Tavernes, Vicent Gómez Marí, i també les d'altres 13 veïns vallers.

Familiars de la fossa 112. Hi ha 4 filles de represaliats
Aquesta primera fase suposa una inversió de 95.754,56 euros, dels quals 89.719,90 provenen del pla d’ajudes per a la preservació de la memòria històrica de la Diputació de València i, la resta, de fons propis de l’Ajuntament de Tavernes.