L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 11 d’agost del 2018

El Clot de la Font també ha notat els efectes benefactors de la pluja



El Clot de la Font és un referent de la salut hídrica de la Valldigna i li solen afectar les pluges sobre tot quan són molt abundants en pocs dies. Tots l'hem conegut ple de gom a gom, i fins i tot vore brollar l'aigua per davall del garrofer pròxim, un indicador de pluges superiors als 200 litres en poc de temps. 


De vegades no cal que ploga exageradament sobre la Valldigna del pla, per vore com augmenta el cabal. Això passa quan ha plogut a dojo sobre les muntanyes de Barx i ací cal recordar, i dient-ho de forma senzilla,  que tot el Mondúver (i la nostra Ombria en forma part) és un carst, o siga una formació calcària que actua com una gran esponja retenint l'aigua, que poc a poc va deixant anar, normalment per fonts. És el cas del Clot de la Font, la mateix font de Bolomor, la Fontarda o els Brolls de Simat.


A la zona de Barx han plogut 107 litres i això ha influït en el Clot de la Font, que presentava aquest mati l'aspecte que veieu a les fotografies que hem pres fa uns moments. I això també ens dóna l'excusa per mostrar-vos de nou i fer que estimeu un dels paratges més emblemàtics i bonics de la nostra Valldigna.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No es ublideu de La Fontarda.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs disculpes. Ens l'havíem deixada, la Fontarda.