L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 1 d’agost del 2018

CRÒNICA FINAL: L’Iboga Summer Festival enlluerna a 45.000 assistents en l'edició mes completa i internacional



El festival ha creat 1.200 llocs de treball i ha introduït millores en els serveis de restauració, acampada, dutxes o waters, amb la novetat de l’Iboga Kids per a tota la família.
 
La sisena edició de l’ Iboga Summer Festival ha congregat a Tavernes a 45.000 assistents al llarg dels seus cinc dies. El públic ha respost a l'expectació que havia alçat la presència en el cartell del festival de grans artistes de primer nivell internacional, que han brillat amb llum pròpia, com ha estat el cas de Julian Marley, Fatoumata Diawara, Russkaja, The Skatalites, Club Dónes Belugas, Grison Beatbox o Kitty, Daisy & Lewis, entre altres.
 
 
El cartell musical d'enguany ha comptat amb la presència de més de 70 bandes tant nacionals com a internacionals, que van fer les delícies dels amants de la música balkan, swing, reggae, ska o world music. Una multiculturalitat també latent entre el públic assistent, de procedència molt dispar, i que va ser un altre atractiu que enriquia al festival. En paraules de la cantant maliense Fatoumata Diawara “hem d‘acceptar les diferències entre nosaltres com a l'única via per a arribar a entendre'ns”
 

Un gran ambient 

Un excel·lent ambient s'ha respirat en la sisena edició d’ Iboga Summer Festival, amb cinc dies frenètics amb molts balls, concerts, tallers i xarrades lúdico-culturals, activitats per a tota la família, batucades, platja, gastronomia, vols amb globus… i una infinitat d'emocions intenses. 
 
L'Organització va centrar tots els esforços a habilitar un recinte envoltat de gespa natural en el qual desenvolupar la variada programació. I el resultat ha estat molt reeixit, tant en xifres d'assistència com per la qualitat d'un festival que es consolida al capdavant de l'avantguarda musical en el nostre país. 
 
 
 
Activitats complementàries 
 
Convivint amb les actuacions musicals s'han dut a terme les activitats complementàries que van tenir un gran acolliment. Els tallers i xarrades lúdic-culturals es realitzaven en horari diürn, excepte el d'astronomia que va coincidir en la nit del divendres amb l'eclipsi lunar. 
 
En un recinte annex tenia lloc l’Iboga Kids, amb programació pròpia i molt còmoda perquè tota la família gaudira d'unes vacances al costat de la platja. En paral·lel, hi havia qui sobrevolava el cel de Tavernes pujat en el gran globus aerostàtic, qui es divertia amb el pogo zorbing, qui aprofitava per a degustar la gastronomia especialitzada i de qualitat, qui es refrescava amb els nebulitzadors o qui descansava a l'ombra en el càmping.
 
 
Mes d'1.200 llocs de treball 
 
 L'edició d'enguany ha viscut una ampliació dels serveis amb un 20% més de dutxes i wàters de luxe, i un 40% més de superfície de càmping, que s'ha reubicat en una zona més òptima per al descans. 
 
També s’ ha ofert una oferta més completa de gastronomia artesanal realitzada en el moment amb llocs de cuina tailandesa, paella, cuina vegana, pizza al forn de pedra o “fajitas” tradicionals. 
 
 
Amb la finalitat de facilitar l'accés, s'han habilitat més taquilles de venda i acreditacions per a acampada i premsa, s'ha incidit en la seguretat i atenció mèdica sense constatar cap incident, i moltes altres millores. 
 
L'esdeveniment ha generat més d'1.200 llocs de treball i ha conviscut a la perfecció amb els veïns de Tavernes, respectant al màxim el privilegiat entorn de la zona.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitacions a l'organització, equip mèdic, policia local etc etc. I clar a l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Una kk

Anònim ha dit...

Conviure a la perfecció es sinònim de resignar-se? Els veïns que estem propers a la zona d'acampada portem, exactament desde 28 de juny patint"l'efecte iboga". Un dia, sense preví avis, no podem treure els cotxes pq están picant la vorera per dur l'aigua. Un altre dia a les 6'30 del mati taladren per poder donar la llum. la setmana passada tenim música les 24hores del día. Anit, a la 1'30 els camions replegaven coses a la zona d'acampada. Ara mateix, son les 15'30, están desmuntant i...es clar, han de picar ferro.... Bé ens resignem, potser deixar d descansar uns pocs beneficie a algú.