L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 30 d’agost del 2018

Denuncien al jutjat l'aparició de 4 cranis amb impacte de bala en la fossa 112


 La presidenta l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa Comuna 112 de Paterna" Carmen Gómez, la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, els experts arqueòlegs d'ArqueoAntro, Alejandro Calp i Javier Iglesias es van personar dimarts passat al jutjat de Paterna per a testificar l'aparició de cossos en la fossa 112.  (Fotografia superior inici dels treballs).

L’equip d’arqueòlegs ha trobat quatre cranis amb impacte de projectil (el denominat tret de gràcia) i calç, evidències clares d’una mort per violència. La personació en el jutjat de Paterna, com vam dir en una anterior noticia és denunciar aquestes morts per tal que les exhumacions siguen judicials i donar justícia a les víctimes del franquisme, segons ha explicat a la premsa la diputada Rosa Pérez. 

Les primeres restes aparegudes
 Tal com vam explicar els treballs van començar el dia 20 i va ser el passat divendres quan van aparéixer les primeres restes, incrementades després per eixos quatre cranis amb forat d’impacte de bala. Les obres d'excavació i exhumació estan finançades amb una subvenció de la Diputació a l’Ajuntament de Tavernes de vora 90.000 euros complementada per uns altres 6,000 euros del propi ajuntament. 

Els treball es van iniciar després de delimitar l’espai de la fossa 112, i una vegada delimitat el contorn s’ha excavat fins arribar a la capa de calç a partir de la qual es troben les restes humanes. 


Els quatre cranis s’han localitzat enmig d’altres ossos i roba en descomposició, però la previsió es localitzar entorn de 100 víctimes procedents de dos saques. Aquestes persones eren veïns en la gran majoria de les localitats de Tavernes, Cullera, Albalat, Sollana, Carlet, Castelló de la Ribera, l'Alcúdia, Manises, Torrent, Paterna, Puçol, Silla, Oliva, Sagunt, Sueca, Alberic, Alcàsser, Alginet, Alaquàs, Benifaió i Beniparrell.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eixes persones es mereixen un soterrament digne i respetuos. I aon vullguen les families. Un deu a Diputacio i al ayuntament vallero.

Anònim ha dit...

Cert. Eixes persones són mereixedores de tots els honors. DEP.