L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 11 d’agost del 2018

PLENARI AGOST 2018: Compromís confirma que no té ni ha tingut res a vore amb la inspecció cadastral del 2017, ordenada pel govern del PP de M.Rajoy.



El govern de Compromís va confirmar al consistori que no té ni ha tingut res a vore amb la inspecció que la Gerència de Cadastre, depenent del govern de Madrid, va realitzar l'any passat per regularitzar cases i immobles del terme no declarades fins ara.

Compromís negar qualsevol implicació en la inspecció del 2017, els resultats de la qual s'han sabut ara i va recordar al consistori que ni l’Ajuntament, ni el govern de Compromís, tenen eixa potestat. Qui va ordenar la inspecció, per tindre la potestat, va ser el govern del PP presidit per M. Rajoy.

Perfecto Benavant, regidor d’Hisenda, va negar que la inspecció fóra “un cadastrazo” com la qualificava el PP i va recordar que a Tavernes “l’únic cadastrazo va ser el 2006, amb el govern municipal del PP, que va multiplicar per quatre el valor cadastral, deixant-lo en 2.000 milions d’euros, mentre el govern de Compromís l’ha rebaixat a 1.300 milions, més d’un 30% de rebaixa”.

El regidor no va dir el nombre d’afectats i quant de valor suposava eixa inspecció per no parlar de memòria i deixar-se alguna xifra i deia al PP "demà mateix poden passar per Intervenció, on podran saber tot el que vulguen”.  


I diguem nosaltres: Passaran  per intervenció? O massa faena?... que és temps de vacances, encara que alguns en temes municipals les tenen continues.

El regidor va afirmar que tenia constància d’inspeccions visuals, és a dir, agents de cadastre que han inspeccionat un baix o un local en comprovar a través dels rebuts de llum, aigua o telèfon que allí potser es feren activitats diferents a les declarades, així com l’ús de mitjans aeris, com els drons, que fotografien el territori i comproven si s’han edificats cases, piscines o s’han ampliat cases agrícoles.

Perfecto Benavent reconeixia que la inspecció ha fet aflorar construccions que hauran de regularitzar la situació amb cadastre. També explicava que el govern de Compromís havia posat a disposició de les persones afectades un servei d’al·legacions en l’Ajuntament que havien usat uns 40 afectats.

La pregunta del PP es feia després que en el plenari passat l’alcalde Jordi Joan va dir que no s’havia de fer cas als “bulos” que circulaven per whatApp i facebook i que l’Ajuntament no havia tingut res a vore amb eixa inspecció.


Com es veu, Tavernes va ser una de les localitats elegides pel PP per fer eixa inspecció


Acusacions falses des de sectors de la dreta a Compromís  


Fa temps van sorgir per la xarxa i publicats per sectors de la dreta local, un conjunt de mentides acusant a Compromís d'haver ordenat la inspecció. La realitat és que era obra del govern de M.Rajoy del PP i l’enllaç que publicàvem del diari ABC ( i que ara repetim) donava una completa informació dels plans del govern de Rajoy quan a eixes inspeccions. 


Aquest enllaç, i els que us oferim a continuació, donen una completa informació de que és el Ministeri d’Hisenda del govern de Rajoy qui feia uns anys que pentinava el territori estatal a la recerca d’ampliacions d’habitatges irregulars, piscines sense declarar o construccions il·legals.

L’any passat es van inspeccionar un total de 1.272 municipis, entre ells Tavernes, com podeu vore en la captura de pantalla. Com era d’esperar, tard o d’hora, en ser un pla estatal, li arribaria el torn a Tavernes com abans ha estat Simat, Gandia o altres localitats de la Safor, o de la Costera, la comarca veïna com podeu llegir. 

https://www.levante-emv.com/safor/2017/05/14/catastro-localiza-18-municipios-safor/1566598.html


Els sectors més reaccionaris de Tavernes, de manera falsa, una vegada més varen demostrar la seua voluntat de mentir i enganyar amb un clar propòsit d’usar una falsedat per desprestigiar, siga com siga, el govern municipal. I ho feien dies després de l'anunci de la baixada del 3% d'IBI per al 2019.

Lamentable és que  un assumpte clar i ben clar, el torne a traure el PP en el plenari, quan tot el que preguntaven ho podien saber en intervenció. Però... ¿i si més que voler saber com afecta les arques municipals, busquen crear dubtes en els veïns, sobre tots en els afectats? Eixa és la qüestió..