L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 13 d’agost del 2018

Del termini de sol·licituds de jutge de pau i d'altres inexactidus sobre Tavernes llegides en premsa



El termini per a presentar sol·licitud per ocupar la plaça de jutge de pau no s’ha iniciat. Ll’acord pres pel consistori i que reproduïm textualment diu: “TERCER. Les sol·licituds es presentaran en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament i en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació del pertinent edicte d’este acord en el Butlletí Oficial de la Província”.

Responem així la consulta que ens fa un lector que ens demanava aclariment del termini de presentació perquè el que havíem publicat nosaltres no corresponia al que va publicar “Las Provincias”.  Efectivament, tal como podem llegir el dia 6, el diari publicava textualment: “Tras la sesión plenaria de la noche del lunes, se abre un periodo de diez días para que quienes opten a ocupar a ese cargo puedan presentarse al mismo”.

Doncs no, el termini són 10 dies HÀBILS comptadors a partir de l’endemà quan ho publique el Butlleti Oficial de la Província.  La informació de Las Provincias, que no indica tampoc si són dies naturals o hàbils, és incorrecta, i ha donat lloc entre els interessats.

De vegades ens quedem astorats pel tractament d'algunes noticies i per la falta d’exactitud malgrat que està explicat en l'annex a l’ordre del dia del plenari. Nosaltres ens preocuparem de llegir detingudament la documentació i publicar-la per als nostres lectors.

Les primeres reunions per un projecte de ronda s'iniciaren la passada legislatura
  
Més inexactituds

I no es només aquesta noticia. Fa també uns dies, el passat dia 8, llegíem també en Las Provincias: “Pese a estas demandas, ni los anteriores gobiernos autonómicos del PP, ni el actual (PSPV y Compromís) han dado pasos en firme (es referia al projecte de la variant de Tavernes). La necesidad de canalizar el río Vaca en Tavernes parece ser la nueva excusa para que se retrase más la obra”.

Una altra inexactitud: la variant de Tavernes és un tema sensible en la ciutadania vallera, i damunt la Conselleria d’Habitat i Obres Públiques fa vora cinc mesos que ha licitat la redacció del projecte de la variant de Tavernes.

Una licitació que arriba gràcies a les gestions del govern de Jordi Joan amb la Direcció de Carreteres de la Conselleria. El projecte contemplarà un desviament de l’actual carretera, venint d’Alzira, a l’altura d’Asfaltos Chova, per l’altre costat del riu Vaca, que aniria a parar seguint la zona del Tol·lo i Camí Herrera fins a una eixida a la N-322.

Doncs no, ni prompte ni mai amb el PP
S’abandona la idea dels governs del PP, del projecte presentat en 2004 pel costat del riu, que mai foren capaços d’avançar, a pesar que la Generalitat del PP en abril del 2006 va dir que adjudicava un projecte, del qual mai no s’ha sabut res.  I així fins al 2011, quan  el govern de M.Rajoy va eliminar el projecte en fase d’adjudicació d’obres i per tant qualsevol possibilitat de construir la ronda de circumval·lació aprofitant la canalització del riu Vaca.

Tan complicat es assabentar-se de tot això, tant com s’ha explicat en els plenaris? Doncs no deu ser complicat informar-se i així evitar enganys al veïnat amb frases com “ ni el actual -govern autonòmic- (PSPV y Compromís) han dado pasos en firme”, quan resulta que està en licitació la redacció del projecte.