L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 20 d’agost del 2018

22 extintors i 10 boques contra incendis són garantia de la completa seguretat en l’aparcament municipal, uns mitjans per damunt de la normativa.




L’aparcament municipal del Passeig del País Valencià compleix totes les mesures de seguretat i molt per damunt de la normativa, segons ens han assegurat, i a 15 metres  sempre pots trobar-te dos o més extintors, tal com deixem plasmat en el croquis superiors.

Una visita a l'aparcament permetia comprovar el següent: hi ha 11 extintors tant en la primera planta com en la segona de l’aparcament, és a dir un total de 22 extintors en l’edifici, i també hi ha 5 boques d’incendi per cada planta, és a dir, un total de 10 boques contra incendis. A tot aquest sistema de prevenció contra incendis, cal també afegir que a l’exterior hi ha dos boques de reg que estan preparades igualment per usar-se en tasques d’extinció si cal.


Aquesta realitat de l’aparcament, es resumeix com ens han repetit en diverses ocasions en el fet que “es compleix la normativa i molt per damunt, tot i que un extintor no funcione”.La realitat xoca, per tant, amb la informació pensem que totalment alarmista que ha publicat firmada per “Redacción Tavernes” el periòdic “Las Provincias”.

“Redacción Tavernes” va publicar que uns extintors de l’aparcament havien estat buidats feia 15 dies per un grup de gamberros que va entrar en l’aparcament i encara no havien estat reposats, cosa que era certa al redactar la notícia.  Ara,  la noticia ja no informa ni diu res de quants extintors estaven afectats eixe dia sobre el total i sembla ser que tampoc no es va preocupar de saber ni de comprovar, cosa que nosaltres vam fer, com eixe mateix dia hi havia un extintor buit -per la gamberrada- i 10 extintors plens dels 11 existents per planta. I d'això “Redacción Tavernes” no en diu res.

Però és capaç fins i tot d’afirmar “esto supone un peligro en caso de producirse un incendio en el interior del parking, ya que los extintores no podrán cumplir con su función”. Això és fals. Només 1 extintor dels 11 per cada planta estava fora de servei -per la gamberrada-, però amb els 10 restants s'estava per damunt de la normativa, segons han confirmat els tècnics d'una empresa especialista en temes de seguretat, que consideraven importants els dos de les eixides/entrades de vehicles.  A més, no es pot oblidar que hi ha 5  boques contra incendis per cada planta, cosa que el diari ni comenta.


A més dels sistemes contra incendis, es disposa de dos grans eixides directes al carrer

I continua després dient “esto supone que al no estar repuestos los extintores tras casi 20 días, el parking del Passeig no cumple con la norma contra los incendios”. Eixa afirmació és falsa i molt censurable des del moment que es desprestigia un servei municipal. La realitat com acabem de dir és que l’aparcament municipal disposa de més mesures contra incendis de les que marca la norma.

No s'entén l'interès a crear falses alarmes en els veïns i com deixen publicar aquest tipus de notícies, quan costa poc fer una consulta i contrastar el que es pensa escriure, cosa que nosaltres si que hem fet. Els lectors pensem mereixen un mínim respecte que no es dóna amb noticies esbiaixades que diuen o insinuen fets i circumstàncies que no s’adiuen a la realitat.

Una vegada més,  presumptament el diari és el mitjà de promoció indirecta d'algun partit emprant la tàctica de deixar en mal lloc i desprestigiar un adversari polític, en aquest cas el govern de Compromís. Llàstima que es publiquen tantes noticies així quan moltes altres, que tothom pot consultar en el web municipal i són beneficioses per a la ciutat i els veïns, “Redacción Tavernes” ni les considera, ni tenen cabuda al diari.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si seguix en la mateixa linea de manipulacio, sempre recordarem a Las Provincias com el diari del 23F.

Veïna ha dit...

Jo sempre recordaré el meu titolar preferit de CG “La edil Karina Vercher da la alcaldía al PP de Tavernes tras romper con el tripartito”. Tot el que escriu eixe personatge té la mateixa validesa.