L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 23 d’agost del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La platja de Tavernes ara existeix



 Anem a imaginar-nos  la platja de Tavernes sense cap festival  perquè molesten, sense activitats en les pistes esportives de la Goleta perquè molesten, sense campionats en l’arena perquè molesten, sense cinema d’estiu perquè molesta, sense fira de Sant Jaume perquè molesta, sense concerts de la banda perquè molesten, sense concentració motera perquè molesta, etc, etc. ¿Què ens quedaria a la platja de Tavernes? Res, de res, de res. Un desert. Simplement una platja dormitori. Eixa era la impressió que donava la platja fa només uns anys.


Una cosa segurament ens quedaria: els passeigs per les vesprades a l’Avinguda de la Marina això sí amb la bossa de pipes a la mà, i potser anar a comprar alguns queviures al supermercat de l’entrada o a alguna botiga perquè igual, majorment, es prefereix agafar el cotxe per anar a passar el temps i alhora comprar, als centres comercials de Cullera i Gandia. Que ací no hi ha res. Confessem que així ho hem escoltat moltes – massa- vegades.
 
Cullera i Gandia... o Gandia i Cullera, “tanto monta, monta tanto”, tenen hotels, discoteques, sales de festa, sales de jocs, parcs d‘atraccions d’aigua, zona portuària... que les converteixen en un pol d’atracció de turistes. I moltes vegades de turisme amb bon poder adquisitiu.  I si no ho considereu així, busqueu les xifres.

Presentació de l'Iboga Summer Festival.
I Tavernes ¿que té Tavernes de tot això que em dit per atraure visitants i turistes?, Res, i no val a dir que disposem d’una bona platja perquè la nostra, per desgràcia, tampoc no és capaç de resistir una comparació amb les de Cullera i Gandia i tothom sap perquè i en quines condicions urbanístiques es van bastir les edificacions, que mai pensaren en una cosa tan elemental en una platja que se les done com un passeig marítim. Entre altres moltes coses, que tothom sap.

Així era la nostra platja fa no massa anys. Davant d’això el govern de Compromís va trobar en els festivals musicals l’alternativa per: 1) atraure visitants a la nostra platja; 2) perquè li feren propaganda i 3) que, d’una vegada, la nostra platja existirà en el mapa. I si la platja de Tavernes existeix ara en el mapa del turisme, si es coneix, si està en els informatius de ràdios i televisions, en reportatges en premsa escrita i digital, és gràcies als festivals.

L’alternativa elegida per Compromís per impulsar, potenciar i desestacionalitzar la platja ha aconseguit convertir-la en un referent espanyol, i en alguns casos internacionals, en el panorama de la música a l’estiu. I eixe panorama atrau i es seguit per milions de persones que tenen Tavernes com a una referència gràcies als festivals. Enguany 45.000 assistents a l'Iboga i ja es parla de més de 20.000 en el Mediterránea Festival.

Presentació de Meditarránea Festival.

Els festival a la nostra platja reuneixen un gran ventall de tipus d’espectadors, amb diverses i múltiples realitats socio-culturals.  Hi ha festivals amb gran format (Festivern a la ciutat, Iboga i Mediterránea a la platja) i continuem amb alguns ja classics que s’han millorat i potenciat (Sete Sois, Sete Luas, Pop)  i s’han impulsat altres com Holy Dreams, Cançons a la mar, Sona Baixet, Major Fest.

Diguen el que diguen, el treball del govern de Compromís amb els festivals ha aconseguit que des de fa uns anys la platja de Tavernes es conega, que existesca, i que oferesca alternatives d’oci, sense deixar mai de costat l’impuls a  l’economia local. Això ho reconeixen tant hostalers com botiguers, però també els joves que abans no tenien res, cap alternativa d’oci.

Pregunteu als vostres fills i als vostres nets. ¿Per què no els hi pregunteu què volen? Potser siga perquè igual preferiu una platja sense festivals, sense cine, sense cap activitat esportiva, ni d’oci que, per sort o desgràcia, ací a la Mediterrània sol ser sempre oci nocturn.  Potser igual preferiu una platja on la joventut marxe a Cullera, Gandia o altres llocs per les nits, amb tot el que comporta de perill. Mentre, la nostra platja serà un bonic dormitori, però deixarà d’existir, almenys dins del concepte que hi ha de platja i d'oci.

Les opinions vessades són nostres i de ningú més, ni de cap partit. 

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo i verdader comentari.

Un damnificat dels festivals ha dit...

Tot açò està molt bé. Què fàcil és fer demagògia quan saps escriure! Però seguint el fil argumental del post, es podria justificar també una indústria contaminant que li donara a Tavernes llocs de treball per a tots.
Penseu què s'està fent malament en el cas dels festivals. Jo comente algunes coses.
No hi ha informació al ciudatà. Ens trobem amb els camins tallats i els parquings bloquejats d'una hora per a l'altra, moltes vegades sense avís oficial (simplement, l'empresa actua). No es preveuen alternatives per a parquings ni camins. L'empresa guanya i el ciudatà es fot (aqueixa és la nostra sensació).
La contaminació acústica és evident. Hores i hores (moltes d'elles per la nit) sofrint un nivell de dB que pot afectar i afecta a la salut (no sols l'auditiva, també la psíquica).
És lógic, una nit sense dormir per culpa del soroll i a l'endemà estàs de mala llet, i et cagues amb l'Iboga, amb el ragge, i amb el govern municipal que ho ha facilitat.
Què voleu? Som humans. No és normal que que ens enfadem si ens estan fent merda una important part de les nostres vacances?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres exposem la nostra visió, perquè sabem escriure. I això és fer demagògia.

Vosté exposa la seua, perquè sap escriure. I això que és? Qualifique's vosté mateix.

Una simple observació: una industria contaminant és per a anys i anys. Un festival és només quatre dies i en temps d'estiu, temps d'oci, de festa i de diversió per a la immensa majoria. No és comparable.

Gràcies per comentar.

Anònim ha dit...

Respetan molt la seua opinio, voste te que comprende que en una platja i mes en epoca estival es fan moltes coses i ania que tindre paciencia. Pense els llocs de trebaill i moviment economic en estos dies que beneficia al poble. Si tots pensarem igual i li torne a dir soc respetuosos en lo que diu, no fariem falles que tanquens molts carrer i fan moltes activitats tot el any, festes, etc etc.
Crec que ania que pensar i lluitar perque no aniaguen incidents els respeten les instalacions i molt important la gent jove es queda en el poble.

Un damnificat dels festivals ha dit...

Quatre dies? Immensa majoria? Per a qualificar un grup com una majoria cal definir abans el conjunt de referència. Si no es fa, això és demagògia.
En quan a la demagògia de la meua visió, deixe clar que es tracta de la meua humil i personal percepció com damnificat pels festivals a Tavernes. No vullc vendre cap marca política ni defensar la postura de cap govern ni cap partit.

Anònim ha dit...

Vergüenza ajena sentí leyendo la noticia en las provincias..una playa que practicamente no tiene nada para divertirse?. Me gustaria haberlos visto en la epoca cuando la zona sur estava hasta los topes. O ponerles a vivir cerca de un casal fallero. Es preferible que los jovenes tengan actividades aqui a que tengan que ir a buscarlas a otros municipios. Es preferible darle vida a una playa que cada vez tiene menos oferta comercial. No se puede pretender que una zona de costa, en verano, no haya actividades ruidosas de ningun tipo. Si nos ponemos a preguntar a unos les molestaran las terrazas de los bares, las charangas de las despedidas, los chiringuitos de la arena..lo cerramos todo? Mejor nos vamos a un pueblo de albacete a veranear..

Anònim ha dit...

Albacete tiene su encanto

Anònim ha dit...

A este home li la bufa tot lo que digues,nomes vol tindre el cotxe aparcat en la porta de casa i pegar bones becaes.
Sen foten 20.000 o 40.000