L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 26 d’agost del 2018

L'ESTAT DE LA QUESTIÓ: Volem una platja viva, dinàmica i acollidora


La Plataforma Ciutadana recentment constituïda, vol uns festival sense sorolls. Si fem cas a la premsa,  van dir que volien ser conciliadors, presentar propostes per evitar les molèsties dels festivals i algunes quantes coses més. (La fotografia superior, una imatge ampliada de l'assemblea i grup promotor). 

La premsa publicava que van manifestar no anar en contra dels festivals sinó de les molèsties, però un ample sector de la població no ho veu igual, sinó més be al contrari.el Mediterránea Festival.

Com hem publicat també nosaltres i la premsa diària, el govern de Compromís va lamentar la falta de diàleg demostrat per la plataforma i les formes d'actuar quan, sense presentar cap proposta de millora, presentaven un escrit a escasses hores de l’inici del festival amb exigències sobre el desenvolupament. 


En el fons, el que hi ha es el xoc entre dos models diferents de concebre la platja. Uns, voldrien una platja, d’eixes que la veu popular qualifica de passejar i menjar pipes, i on l’oci i atraccions nocturnes no tenen massa cabuda. Per a nosaltres, i podem estar enganyats, eixe model va quedar palés en l’assemblea quan els assistents informaven que els molestava els esports i actes en les pistes esportives; els festivals de musica, siga de la classe que siga;  la concentració motera, o la fira de Sant Jaume,  etc.  O siga, podríem dir pels fets que es feia una aposta per la platja de fa uns anys, on la frase més escoltada era “açò està mort” “ací no hi ha res”.

Uns altres, entre ells el govern municipal de Compromís,  aposten i volen per una platja dinàmica, viva, que siga atractiva a tothom per les activitats que s'hi fan, però sobre tot a un sector de gent, majorment fins als 35/40 anys, que són atrets pel conjunt de festivals d’estils i músiques diverses, sense oblidar que altres festivals com el de corals o el Sete Sois, Sete Luas abraça un sector de públic més major. I totes eixes activitats porten promoure l’hostaleria, els comerços, fins i tot el lloguer de pisos. I sobre tot, volen una platja amb projecció de futur i que aporte riquesa a Tavernes.


Aquest segon grup, vol una platja com tantes altres,  com hi ha mil, amb dret a l’oci i la vida nocturna, perquè som mediterranis i es vulga o no, a la nostra manera de ser, al nostre ADN,  hi ha com a un element fonamental la cultura de l’oci i els esdeveniments nocturns.

I per això cal diàleg.  I en un diàleg ningú ha de tindre més dret que l’altre. Però malament  comença eixe diàleg, si una part actua unilateralment i damunt, ho fa a escasses hores de que comence el festival, quan res es pot canviar.

Calia mostrar la voluntat de canviar les coses per la via de les propostes i del diàleg. Hi ha un any fins l’estiu del 2019, un any llarg  per a negociar condicions en la continuïtat de la celebració de festivals. Però vist el que hem vist, tenim dubtes.  I ens temem que realment l’objectiu final pretés siga un altre molt diferent. I tant de bo ens equivocarem!

Hi ha milers de platges com la nostra, que organitzen milers i milers d'activitats per la nit. I no en coneixem cap on s'haja organitzat una plataforma veïnal en contra de la celebració d'esdeveniments. 

Nosaltres volem una platja viva, acollidora i dinàmica, i per aconseguir-ho cal que la gent vinga, ens visite. I el model impulsat per Compromís de potenciar la cultura dels festivals sembla ser que funciona molt bé, atrau visitants i turisme, i mou l'economia en comerços i sector hostaler.  I això xoca amb un model que implica una platja morta quan a activitats, i només dormitori, com teníem fa només uns anys.

Quin model és el millor per a Tavernes? Caldrà molt de diàleg, que fins ara no s'ha donat.

Per cert, que pensen de tota aquesta moguda en contra de les activitats a la platja la resta de partits? Seria interessant que parlaren i es posicionaren. Hi ha un refrany que diu que qui calla atorga. Doncs això, ¿caldrà entendre que només Compromís defensa els esdeveniments musicals i la resta d'activitats que es realitzen a la platja?

Les opinions expressades són nostres i només nostres, de cap partit polític. 


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal iniciar un debat amb tires les asociscions, partits, empresaris, clubs, ... per definir quin model volem

Anònim ha dit...

Si volem manar, presenteuse a les eleccions.
El Ayuntament te que tindre la seua linia de activitats.

Anònim ha dit...

No sols cal establir el model de platja, també el model de poble, perquè a hores d'ara tenim un poble, econòmicament, en estat catatònic.
Però en el tema dels festivals he parlat amb gent de la plataforma i no hi ha oposició frontal als festivals. Seria un pas endavant revisar la distribució i orientació d'escenari i zones sorolloses per minimitzar l'impacte acústic. Això és possible atès que hi han empreses o la universitat que poden aportar solucions adequades.
També es pot estudiar millor com fer les modificacions de mobilitat per aconseguir que els talls de trànsit (rodat i a peu) causen el menor perjudici possible al veïnat. Cal donar solució a l'aparcament. No es poden tancar zones sense establir-ne d'alternatives perquè la demanda de llocs d'aparcament augmenta amb el festival i els espais per aparcar disminueixen (cas del Iboga), i cal senyalitzat i regular com cal l'accés als llocs d'acampada. I cal que la neteja després dels festivals siga ràpida i adequada atès que s'ha arribat al Mediterrànea amb deixalles pendents del Iboga.
Encara podria dir més coses però sols vullc donar una idea d'aspectes per millorar la percepció del veïnat respecte aquests events.
El govern municipal té l'obligació d'armonitzar la celebració de festivals, que poden ser molt positius per a l'economia local, amb els drets obvis dels ciutadans afectats.
Es en afrontar comflictes com aquest quan es posa al prova la capacitat de diàleg i el "savoir-faire" d'un govern

Anònim ha dit...

El gover municipal volia dialogar i ells volem imposar les seues coses.
No festivals.
No activitats esportives.
No cine.
No charangues.
No es deixeu enganyar, estem en una platja turistica i si volem dialogar perque han volgut parar el festival.

Anònim ha dit...

I voste, no creu que desde el Ayuntament intenten donar solucions,per tindre a tots contents, i el gover desde el primet dia que va eixir el tema volia parlar i dialogar i la resposta per la Plataforma ha segut intentar fer mal.
Yo li dic a voste que ha fet un bon comentari, esta platja crec que es tranquila en general i no aniavia per a tan i voler fer mal a la gent que li agradan estes activitats.
Estem en una platja turistica.

Anònim ha dit...

Anónin de les 16,48. Em pareix molt coherent tot el que dius i amb milt de sentit comú. Cal entendre les dos postures i no voler enfrontar-les. La manifestació de avuí no ajudaria a conciliar les dues parts.

Anònim ha dit...

Crec que hi han moltes coses a millorar en la forma de dur a terme els festivals. No crec que ningú vullga fer mal a ningú. Cal fugir de posicions maximalistes que ha sorgit pels dos costats: "No volem festivals" front a "festivals per collons i com jo vullga".
Així no arribem enlloc.
Sobretot és l'ajuntament, perquè és qui més responsabilitat té en aquest tema, a quien li pertoca fer un esforç de diàleg i harmonització. Així és milloraran les coses perquè bjo crec que, entre els afectats directes, els qui no estan en contra dels festivals però volen una revisió de les condicions per millorar el just benestar del veïnat, són majoria.

Anònim ha dit...

En resposta al anonim del dia 27 a les 9,00 te voste molta rao i es molt coherent, pero els que van voler parar el festival va ser la plataforma, despres que desde el Ayuntament voliem dialogar.
I es que no puc ferme el animo que tot es done pena en una platja turistica.