L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 22 d’agost del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Davant l'impuls que ha pres la platja amb els festivals, quina platja volen aquesta gent?





El govern de Compromís ha fet una aposta pels festivals com a forma de dinamitzar la platja, promoure l’activitat econòmica i, a banda, donar opcions a la gent jove perquè es quede a la seua destinació de vacances i, sense haver d’agafar el cotxe, puga escoltar cantants i grups de primera fila nacional i internacional a uns preus més que assequibles. I tot això és molt més positiu que les molèsties que, no anem a negar, dóna a alguns.

Tot va començar amb el Festivern al poble, i vist l’èxit, van ser els mateixos comerciants qui demanaren al govern municipal de Compromís algun festival a la platja que la dinamitzarà i beneficiara el sector comercial i hostaler.


Festival de Coral:  Això els molesta
Nosaltres ho hem dit en alguna ocasió: és evident que els festivals tenen un  impacte econòmic i turístic, a més de servir per posar a Tavernes i la seua platja dins d’eixe mapa mediàtic que es genera a partir de multitud de notícies i reportatges en la televisió, premsa diària i revistes musicals especialitzades.

Els festivals han donat impuls a la vida de la platja, han reviscolat un espai urbà que, es vulga o no reconèixer estava mort i on no existia cap opció d’oci per als estadants. Tavernes sense hotels, ni sales de festes, ni discoteques, ni sales de joc, ni parc d’atraccions oferia una platja sense al·licients. Era una platja morta. I eixa frase: “açò està mort” s’escoltava molt, massa vegades, fa uns anys.

Acampada Festivern: això els molesta
El govern de Compromís ha partit d’una premissa molt senzilla, pensem nosaltres:  Si es vol potenciar la platja i que siga destinació de turisme i motor econòmic hem de fer vindre a la gent, que trobe altres atractius i activitats alternatives. Per això s’ha donat facilitats als festivals i als esdeveniments musicals.

 A Tavernes hi ha festivals distints, amb característiques diferents, tant en les músiques, com fins i tot amb el tipus d’espectadors, que són de diverses i múltiples realitats socio-culturals. No obstant, els festivals són en conjunt una oferta musical de primer ordre que dubtem hi haja en altra platja valenciana. I ho dubtem perquè amb aquesta oferta musical oferim unes bones platges (banderes blaves), bona gastronomia, bon ambient, un gent familiar i amable com som els vallers i valleres, paisatges immillorables i moltes coses per descobrir.   

Concentració festa moteros; això els molesta
Aquest ha estat el propòsit i la voluntat del govern de Compromís: fer de Tavernes un referent quan als festivals i la cultura. I per això, a més de festivals amb gran format (Festivern a la ciutat, Iboga a la platja) s’ha continuat en la potenciació dels que ja teníem (Sete Sois, Sete Luas, Pop al carrer els dos amb més de 20 edicions) i s’han impulsat altres com (Holy Dreams, Cançons a la mar, Sona Baixet, Major Fest).

Es vulga o no cal reconèixer que Tavernes té una oferta cultural musical envejable, a nivell d’una gran ciutat, però amb els avantatge de que molts són debades i altres tenen un preu molt per davall del que tenen els mateixos grups quan actuen en camps de futbol de primera divisió.

Impuls econòmics a botiguers i hostalers

Els festivals han dut aparellats una activitat econòmica que han notat sobretot els comerços i locals d’hosteleria de manera que, com reconeixia avui en Las Provincias el president d’ACEPLAT, Santi Escrivà, hi ha un augment de beneficis que superen en casos el 30% respecte a la resta de la temporada estival. I fins i tot hi ha la creació de llocs de treball, com explicava el president, que contracten més empleats per atendre la demanda que generen els festivals.

Festivern 2017: Això els molesta
Aquesta realitat sembla ser no es reconeguda, més bé estaria negada, per un grup de propietaris que, segons hem llegit en la premsa, serien presumptament i majorment de fora de la localitat i, per les fotos publicades gent major.


Proposen una plataforma en contra dels festivals i de qualsevol activitat d’oci

 El diari Levante-EMV informa de la reunió celebrada ahir en la capella de la platja. Els promotors de l’assemblea desitgen crear una plataforma ciutadana que “se pondrá de frente a los representantes públicos locales para exigirles que echen el freno a esas actividades que les impiden llevar una vida normal durante en sus viviendas vacacionales durante los días que duren estos eventos”.

Campionats a les pistes de la Goleta: això els molesta.
Es van manifestar en contra dels festivals, de la ubicació i de moltes coses més, i en les exigències ja avisen que arribaran fins els tribunals si el Govern de Compromís no rectifica. “En principio, se acordó llevar todas estas cuestiones ante el Ejecutivo local vallero de Compromís para que rectifique y, en caso de que no haya una respuesta positiva, ir un paso más allá y presentar una demanda”.

Però aquest grup, un centenar i per les fotos i per testimonis presencials, i com hem dit majorment gent major i de fora de la localitat, van encara més lluny en les seues queixes i exigències, i com diu el diari: “Otros hablaban de las molestias que les generan las pistas deportivas de la Goleta, el cine de verano por la proximidad con las casas, las actividades que organizan diveros colectivos o la circulación de ciclomotores con ruidosos tubos de escape”. 

Unes imatges de l'assemblea d'ahir
En poques paraules, davant la proposta de Compromís d’impulsar la platja i que siga una de les més dinàmiques del País Valencià, aquest grup promotor proposa que s’eliminen o allunyen festivals i qualsevol manifestació d’oci que els puga molestar: sembla ser que volen una platja dormitori i que tornem a com era la nostra platja fa uns anys, és a dir, un desert, una platja sense cap atractiu, sense festivals, amb pistes esportives sense massa activitat, sense cap proposta per a l’oci o diversió, i això seria com dir una platja morta.
 
Esperem que aquests incipient plataforma, però també els partits locals, reflexionen un poc sobre la qüestió i tinguen clar que volen per a la platja i sobre tot que s’assabenten del que vol la majoria de joves, comerciants i també els veïns en general de Tavernes i que no pretenguen convertir la nostra platja (i el nostre poble quan arriba l’hivern) en un poble/platja mort i sense cap opció d'oci per als joves.

Concerts musicals: Això els molesta
En aquest context, el govern de Compromís a través del seu regidor responsable de festivals Josep Llàcer : Si depèn de Compromís, la continuïtat dels festivals a Tavernes està assegurada i el govern municipal treballarà perquè ningú elimine ni desfaça el treball i tot el camí recorregut el darrers 7 anys en aquestes iniciatives

De tota manera i parafrasejant Jürgen Habermas la democràcia del diàleg és atendre i els dos escoltar.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Segurament ara dirant que les falles i lesfestes del poble molesten.
Que diuen els representants del locals, bars i etc etc de la platja.
Ma quedat alucinat hui en el Levante de les tonteries que diue

Anònim ha dit...

Volem festa

Anònim ha dit...

¿Están ustedes seguros de que los festivales traen prosperidad a la ciudad y a los comerciantes? No se si es una apreciación mía , pero creo que este año ha venido menos gente y me baso en la dificultad de otros años para aparcar y en la ocupación de terrazas. No se porque ha sido pero así lo veo yo. Ya dije hace unos años que Tavernes tenia que elegir que modelo quería para la playa, un modelo familiar o un modelo mas ruidoso para los jóvenes y ha acudido a un modelo mixto que para mi es un autentico fracaso y la ocupación de este verano lo confirma. Otra cosa que no se tiene en cuenta es el autentico coñazo de las ruidosas motos que circulan a horas intempestivas y los coches con altavoces a todo volumen. ¿Dónde esta la policía de la playa de Tavernes? Esto también espanta a los veraneantes, a mi por lo menos me despiertan a media noche. Y vamos cadaaño a peor

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres ni estem segurs ni no estem segurs. Ens limitem a reproduir, en l'aspecte econòmics dels festivals, allò que diu l'organització i els mitjans de comunicació.

Li aconsellem que llija avui Las Provincias, que dedica un article al tema amb declaracions d'ACEPLAT i on assegura el president que els ingressos de les recaudacions, en temps dels festivals, augmenta un 30%.

Si hi ha o no més gent, no tenim cap capacitat nosaltres per saber-ho i no ens atrevim a fer cap apreciació. Hauríem de vore la quantitat de fem arreplegat enguany com a dada de referència respecte a altres anys.

Una cosa si que està clara: sense cap al·licient a la platja respecte a l'oci, sense res que oferir als estiuejants i davant la pressió de Cullera i Gandia, la platja de Tavernes any rere anys cada vegada més buida.

I si en tots els llocs on celebrem festivals afirmen que l'impacte econòmic és positiu, perquè no ha de ser a Tavernes? Ací li posem uns enllaços, dels centenars que pot trobar, on parla dels impactes econòmics dels festivals.

https://www.diarioinformacion.com/elda/2015/08/20/villena-estima-impacto-economico-festivales-millones-euros/1667325.html

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2018/05/23/fortunas/1527100818_086164.html

https://www.lavanguardia.com/vida/20180621/45306134768/los-festivales-de-musica-generan-ya-un-impacto-de-60-millones-en-castellon.html

http://cadenaser.com/emisora/2016/08/21/radio_valencia/1471778023_527778.html

Damnificat pels festivals ha dit...

I no seria possible un model festivaler que no passe per damunt i xafigue els drets dels ciutadans?

Anònim ha dit...

Con respecto al anonimo anterior, perdone pero usted vive en otro mundo. Hay que respetar a toda la gente de todas las edades en toda Espanya hacen festivales y toda clase de actividades. Somos una playa turistica y tenemos que estar abiertos a todas las actividades. En cuanto a los coches con musica etc. ,etc. La policia hace su trabajo pero no pueden estar en todos los sitios. Se me olvidaba el Ayuntamiento convoco una manifestacion en Valencia por el tema de la Goleta y acudieron cuatro cuando era un tema crucial y que a un no se ha resuelto. Algunos quieren una playa muerta y eso no es. Es una playa turistica i en el verano todo el mundo sale y disfruta mas.

Anònim ha dit...

Bona vesprada.


En primer lloc indicar que la edat no impedix opinar de les condicions del lloc on vius, soc de Tavernes i pense que tots els propietaris de la platja tenen els mateixos drets, siguen de fora o del poble, tinguen la edat que tinguen.

Dit aixó, comentarte també que pense que la informació que t'han fet arribar sobre lo que es va parlar ahir no es del tot certa.
Es veritat que quan s'ajunten un grup gran de persones descontentes es diu de tot, i els temes que comentes es van tractar, pero quan dic que la informació que t'han proporcionat no es certa, em referixc a que la plataforma no s'oposa a la celebració de festivals, sino que proposa un altra ubicació per a ells que no moleste als veins i que cumplixca la llei en relació a la contaminació acústica y que el motiu per el que pensen que acabarán posant una demanda, es perque a pesar de haber presentat molts escrits per Registre de entrada al ajuntamnet sobre el tema no han rebut cap contestació.

Gràcies per publicar el comentari, salutacions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La informació que tenim és la que publica LEVANTE-EMV i les fotos que publiquem de la reunió estan en la xarxa.

I diu el diari:

1: “... y han creado una plataforma cuyo objetivo es presionar al ayuntamiento para que acabe con una situación que, denuncian, está afectando incluso a su propia salud”.

Vosté ací que interpreta? Quina és la manera d’acabar amb la situació?

2: “... para dar forma al colectivo que se pondrá de frente a los representantes públicos locales para exigirles que echen el freno a esas actividades...”

I ací que cal entendre? Com se li posa el fre a una activitat?

3: “... se acordó llevar todas estas cuestiones ante el Ejecutivo local vallero de Compromís para que rectifique y, en caso de que no haya una respuesta positiva, ir un paso más allá y presentar una demanda”

Una demanda per a què i contra qui i quina cosa?

No anem a negar que el diari també diu que demanaran un canvi de lloc, o canvi d’orientació de sentit, però errats o no, nosaltres considerem que això és un brindis al sol i la finalitat última és que no facen els festivals. I ho diguem perquè (errats o encertats) en la platja de Tavernes els únics terrenys possibles per albergar-los i que puguen tindre prop i usar els serveis bàsics i condicions higièniques per acollir 20.000 o 40.000 persones en 3 dies (llum, aigua, clavegueram, etc) i així autoritzar-los són els sectors pendents de construir i casualitat tots estan al costat i tocant les edificacions siga el sector 12, el 13, el 14, el 15 o qualsevol altre.

Igual estem errats.

Gràcies per comentar.

Anònim ha dit...

Tiene usted razon todos tenemos derechos y obligaciones pero no es normal que les moleste todo las actividades deportivas, coches, cine, festivales. Le comento con todo el respeto que en una playa turistica hay muchas actividades y gente que viene a veranear y le gusta salir y divertirse y eso siempre lleva alguna molestia.
Y Tavernes comparado con algunos lugares es una playa bastante tranquila si no hacen nada criticamos y si hacen tambien.Estamos viendo en todo el estado en los sitios turisticos hay festivales y demas, que dan trabajo y no reniegan tanto. Al final que cierren los bares, restaurantes horchaterias etc etc y todos a dormir

Anònim ha dit...

Igual esteu errats

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs sí, el Levante-EMV està equivocat.
La nostra "mea culpa" per fiar-nos.

Anònim ha dit...

Només dir que hi ha més de 600 pisos en venta a la platja de tavernes, serà que es un model atractiu? Bo, caldria estudiar-ne l'evolució, però allà per on vajes, pisos en venta.

Anònim ha dit...

La majoria són de gent que tenien pisos canviats per terres quan construiren i ara, en vore que no es valien els llogues, el posaven en venda o de gent que el va comprar amb una hipoteca que ara els resulta dificil pagar.

Anònim ha dit...

Una bona política seria un model de platja familiar, amb festivals, minimitzant l'impacte. De moment, allò de minimitzar l'impacte no ho té gens clar.
Què lluny queden les sessions informatives de la casa de la cultura! No, Jordi?
Maleïdes majories absolutes!

Anònim ha dit...

A mi em pareix totalment injusta eixa apreciació.
Quan es feien les reunions veníem d'una etapa del PP totalment opaca i sense donar cap informació al veïnat, sense sense ràdio municipal, sense BIM, sense web municipal informativa, sense notes de premsa oficial, sense plenaris retransmesos en directe i penjats després en youtube i la única manera d'informar dels canvis fets i que es volia fer era eixa, i la veritat tampoc era massa efectiva si pensem que eren 300 persones, i molts dels tres partits del govern d'aquell temps i el poble té més de 17.000 habitants.

Ara hi ha ràdio, hi ha plenaris en directe, hi ha notes de premsa, hi ha una web que informa d'actes i també de moltes coses de la vida municipal, i també es publica un BIM. La darrer reunió informativa a la Casa de la Cultura érem unes escasses 100 persones. Igual els veïns ja estan massa informats en tot això.

Amb això no vullc dir que no en facen, però que siga més que res perquè aclarisquen dubtes que els puguem preguntar. Per informació hi ha massa si un té ganes d'informar-se. Ara si vols que te la porten a casa son altres coses. I tambe tenim els blogs i facebooks, tant a favor com en contra.