L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 de maig del 2017

"Montoro compra amb els diners dels valencians els vots bascos per aprovar uns pressupostos que ens humilien” Clara Ferrando


Així de clara ha estat Clara Ferrando, la Secretària Autonòmica d’Hisenda, de Compromís, davant l’acord financer i polític al qual han arribat el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro i el conseller d’Hisenda i Economia basc, Pedro Azpiazu.

Eixe acord, en clau valenciana, suposa per a Compromís un greuge comparatiu entre territoris i una nova discriminació per part de l’Estat cap als valencians.  “Mentre que el País Valencià està sent víctima durant anys d’un sistema de finançament injust,  mentre el govern central situa el nostre territori a la cua en inversions, el ministre Montoro amb diners dels valencians compra vots dels nacionalistes bascos per aprovar uns pressupostos que humilien els valencians" ha dit Clara Ferrando.

El País Basc recupera 1.400 milions dels quasi 1.600 milions d’euros que reclamaven pel "cupo" entre els anys 2007 i 2017. Mentre els  valencians reclamem  des de fa anys el reconeixement del deute històric sense resposta del govern central. “Es el deute fruit d’un infrafinançament que ja arriba als 16.000 milions d’euros. L’acord de Montoro i els bascos és una demostració més que a Espanya hi ha ciutadans de primera i de segona per al PP, que posa per davant els interessos de partit a l’equilibri territorial, el benestar de les persones o la justícia fiscal” ha remarcat Ferrando.

La nostra autonomia és la pitjor parada en els pressupostos per al 2017. Som l’11% de la població i rebrem el 6’9% de les inversions. Un valencià rebrà 119€ quan un castellanolleonès en rebrà 405 o un gallec 341. Som els últims en inversió per càpita de tot Espanya.

Revisar el sistema foral

Clara Ferrando ha indicat que  "la diferència de tracte fiscal entre les comunitats forals basca i navarresa i les comunitats de règim comú trenca el principi de solidaritat interterritorial. Existeix un consens elevat entre els experts acadèmics i independents sobre la necessitat de revisar la situació privilegiada d’Euskadi i Navarra. Són dos territoris que compten amb uns recursos per habitant que dupliquen els nostres. Més diners implica millors serveis i millors infraestructures, i els valencians tenim dret als mateixos serveis i a les mateixes infraestructures de qualitat que els bascos. La Constitució espanyola parla de solidaritat entre territoris, d’igualtat i de coordinació amb la Hisenda Estatal, però alguns que defensen molt la Constitució sembla que no l’han llegida»