L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 2 de maig del 2017

Gràcies al PP i a Rajoy cada valencià rep 265 euros menys de la mitjana espanyola i estem 932 euros per habitant per davall de l’autonomia més beneficiada. Són 1.600 milions a l’any els que perdem els valencians.




Els valencians perdem, perquè deixem de percebre,  1.600 milions de euros de l’Estat cada any. Som l’autonomia pitjor finançada de l’Estat  gràcies al govern del PP de Rajoy, i la cosa s’acaba de completar a pitjor amb la distribució territorial de les inversions de l’Estat.

En altres paraules: som els últims en el repartiment dels diners i en la distribució de les inversions i això són  1.600 milions d’euros que deixem de percebre per a millorar la sanitat, educació i serveis socials, entre altres.   

Ho hem dit al titular. Ho repetim perquè són xifres que cal tindre ben clares en el cervell: el govern de Rajoy ens maltracta  quan cada valencià rep 265 euros menys que la mitjana espanyola, xifra que ens deixa a 932 euros d’un habitant de La Rioja, que és la més beneficiada.

I no ho diguem nosaltres: està publicat en la premsa i ho diuen els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2017, on està ben clar que les transferències de l’Estat previstes i subjectes a liquidació són 10.041 milions per al País Valencià,o siga 2.024,54 euros per habitant, molt lluny de la mitjana espanyola de 2.290 euros per habitant, cosa que implica que som els pitjor finançats.


Els valencians a pitjor. La millora de l’economia per a altres comunitats 

Les xifres del PGE  indiquen les transferències que rebran les comunitats durant el 2017 i ho deixen clar: el País Valencià perdrà uns 1.300 milions perquè l’Estat no ens tracte com els demes i el govern de Rajoy no ens fa la mateixa aportació que la mitjana per habitant.

Però si damunt a eixa aportació de transferència directa a la Generalitat, li afegim les inversions prevista de l’Estat en la comunitat... aleshores com se sol dir ¡sí que ens quedem amb una mà davant i una altra darrere! :  la xifra puja a 1.600 milions d’euros.

El govern de Rajoy només ens atorguen 589 milions per inversions, i això és una retallada del 33% respecte al 2016. Els valencians perdem enguany 320 milions en inversions i obres respecte a la mitjana espanyola per habitant.

El govern de Rajoy condemna als valencians a la pitjor dotació en inversions i a menys recursos que cap altra autonomia. Paguem els nostres impostos, aportem a l’Estat com si fórem rics quan estem a 12 punts de la renta per capita espanyola, i no ens dona prou per a pagar la sanitat, l’educació o la protecció social.

Queda clar que el govern de Rajoy governa amb criteris completament arbitraris quan el finançament de les autonomies i molt lluny de la solidaritat.

I damunt les sucursals valencianes del PP i Ciudadanos, els dos partits que recolzen els pressupostos del govern de Rajoy, l’altre dia davant la reivindicació de les Corts Valencianes d’un finançament just, no van acudir ni es van sumar a la petició perquè van dir que eixe acte era “partidista”.