L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 8 d’abril del 2020

"Turistes" es boten el confinament per passar "les vacances" de Pasqua a la Platja




L’alcalde de Tavernes, Sergi González, en unes manifestacions a Ràdio Gandia ha confirmat el que les xarxes socials venen denunciant des del passat cap de setmana: que moltes persones, especialment de Madrid i també de comarques veïns, se n’han vingut a passar “les vacances” de Pasqua a les platges, fent cas omís de les normes de confinament.

L’alcalde confirma en  l’entrevista que s’han pogut observar molta gent des del cap de setmana que no han fet cas de les normes i assegura que s’han ampliat els controls de la Policia Local i també han augmentat els de la Guàrdia Civil, però assenyala també que controlar les 24 hores del dia tant els accessos directes com tots els camins veïnals que porten a la platja és molt difícil. Per a Sergi Gonzàlez de vegades nomes queda que apel·lar a la responsabilitat perquè el que ens juguem és l’interes general, la salut de tots.


Una situació que sembla ser general a totes les platges valencianes pel que podem llegir tant en la premsa escrita com la digital on es confirma que tot i l’augment general de controls de trànsit per part dels cossos de seguretat, i no només al territori valencià sinó a altres territoris, hi ha molts que les han burlat i s’han presentat a les platges “de vacances”. Sembla ser que molts aprofitaren les hores de plena matinada, cosa que ha obligat a reforçar i incrementar el control al llarg de la nit, segons es pot llegir en els mitjans de comunicació i televisions.

En el cas de Tavernes, són molts els testimonis de cotxes aparcats als carrers de la platja, carrers que estaven fins el passat cap de setmana deserts. Segons alguns comentaris de les xarxes molts es veu clarament quina és la procedència del vehicle en tindre l’enganxina ecològica de l’Ajuntament de Madrid. 


Són molts els vallers que han deixat comentaris d’experiències personals en les xarxes, així hi ha qui conta com ahir als supermercats hi havia molts madrilenys que asseguraven que preferien pagar una multa de 600 euros a quedar-se a Madrid, encara que sempre cal acollir amb reserva, amb pinces, aquest tipus de manifestacions.

El que si està clar, perquè queda a la vista, és la bona afluència al supermercat de la platja i això haurà fet, suposem, que es reposen existències, com es podia vore ahir quan es descarregava un camió de palets de productes.

A la premsa es pot llegir avui diverses notícies sobre eixa mateixa situació en moltes de les ciutats costaneres i de platja de tot el territori valencià, i també que són molts els valenciana i valencianes que demanen no només la corresponent multa per incomplir el confinament, sinó l’obligació de tornar-se’n a casa, o com a mínim confinament total en la segona residencia.

En aquest context, cal recordar les dades fetes públiques per la Conselleria de Sanitat: més de 3.000 pacients sense targeta sanitària valenciana, en poques paraules, vinguts de fora de la nostra autonomia, han estat atesos d’ençà que ha començat la crisi.