L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 15 d’abril del 2020

Tavernes ha perdut el 5'5% d'ocupació amb la crisi de la Covid-19


La perduda d'ocupació en Tavernes, tal com es pot observar en la il·lustració que serveix de capçalera a l'articule ha estat del 5’5% segon les dades publicades el dia d'ahir pel Ministeri de Seguretat Social. Cal indicar que Tavernes segueix la tònica dels grans  municipis veïns: Gandia 6%, Oliva 5’7%, Cullera 5’8%, %, Sueca 6’2%, Alzira 4’8% o Carcaixent 5%. 

Una baixada generalitzat a pesar que març és tradicionalment favorable per al mercat laboral a Espanya a causa de l'arribada del bon temps que espenta sectors com el turisme, l'hostaleria i la construcció. Les dades d'afiliació a la Seguretat Social del passat mes per municipi, publicats ahir dimarts, evidencien el mal que ha ocasionat la pandèmia en l'ocupació i molt especialment en les destinacions turístiques.

A Espanya, la comparació del nombre de treballadors afiliats a la Seguretat Social entre l'últim dia de febrer i el de març  enguany ens indica una pèrdua generalitzada d'ocupació en l'estat espanyol. Han sigut quasi 900.000 llocs de treball sol en les dues últimes setmanes, quan va fer eclosió l'emergència sanitària i es va aprovar l'estat d'alarma. Les comunitats més afectades Andalusia, Canàries, Múrcia i el País Valencià.  

En general totes les activitats excepte  les activitats sanitàries i l'assistència en establiments residencials s'han vist afectades sent el sector turístic un dels que més per les primeres mesures per a posar fre a l'expansió del coronavirus, amb el tancament de comerços, bars i restaurants.

El major nombre de baixes registrades al març correspon als sectors d'hostaleria, comerç i construcció, principalment.  L'educació també destaca com un dels sectors amb un nombre important de baixes, a l'ésser dels primers espais a tancar per ordre de les autoritats per a evitar la propagació del virus.

I la crisi s'ha acarnissat amb els joves,  en presentar  una taxa de temporalitat en el mercat laboral molt alta: del 46,7% entre les persones d'entre 25 i 29 anys i del 66,6% entre les quals se situen entre els 20 i 24 anys.

La informació (extracte de eldiario.es) s'ha realitzat sobre la base de les xifres d'afiliats en alta laboral en l'últim dia dels mesos de febrer i març des del 2015  fins a 2020, publicats pel Ministeri de la Seguretat Social.
 

La informació i dades publicades no són cap fake news