L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 12 d’abril del 2020

MOLT BON DIA DE PASQUA A TOTES I TOTS. Vídeo resum de l'Encontre


Us desitgem, des del confinament obligat per la Covid-19, unes bones Pasqües a tots. Amb els nostres millors desitjos i l'esperança de poder compartir prompte una jornada joiosa amb tots els amics i familiars al voltant d'una paella, que ens puga recordar aquesta jornada.

El costum de Tavernes, com sabeu, mana celebrar l'inici de la Pasqua amb un acte ben tradicional com és la processó de "L'Encontre" i enguany, des de casa, la recordem amb imatges que hem aconseguit en la xarxa i de les quals són autors els fotògrafs "Mestre". Un bon resum i unes imatges excel·lents d'uns gran professionals a qui agraïm el detall d'haver posat a disposició de Tavernes les imatges.




Fem un recordatori de l'acte, que es pot apreciar en les imatges. Per damunt i amb independència de les creences i conviccions religioses, cal dir que és una tradició nostrada i encara ben viva, un acte simbòlic que representa la trobada de Jesús ressuscitat amb sa mare Maria.

La tradició marca que dues desfilades, dos seguicis portadors cadascun duna imatge, van a confluir a la Plaça Major. Tal com s’aproximen les imatges hi ha l’acte de les salutacions, amb la inclinació o davallada de les andes cap al terra. 

Tot seguit, té lloc l’Encontre que es festeja amb una gran quantitat de pètals i flors que es llancen a les imatges. El mantell de la Mare de Déu, que era negre pel dol de la mort del fill, es canvia per un blanc i les dues imatges i els dos seguicis processonen juntes cap a l’església.

Garantim que la informació no és cap "Fake news".