L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 23 d’abril del 2020

L'Ajuntament ofereix internet a estudiants que no disposen de recursos mitjançant una empresa local.


L'Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria d'Educació, du a cap un projecte que té com a objectiu oferir un servei d’accés a internet gratuït per a les famílies sense recursos i que tenen fills i filles en els cendres educatius vallers. El projecte al final serà possible gràcies a que una empresa local s'ha implicat i col·labora de manera desinteressada i gratuïta

Les gestions dutes a cap la regidora responsable de l'àrea d'Educació, Anna Bellver, de Compromís, ha fet possible que l'empresa local local "Wifilink" s'haja implicat en el projecte i, a més ho ha fet de manera desinteressada i altruista. La iniciativa de Bellver té com a objectiu garantir que cap alumne valler es quede enrere en la preparació i formació escolar i que, tots/totes els/les alumnes sense recursos, puguen tindre accés a la continuïtat del procés educatiu.

Una iniciativa de la Regidoria d'Educació de Tavernes que no beneficia només als alumnes vallers, ja que les gestions han implicat també els ajuntament de Benifairó, Simat, Barx i Xeraco, tots amb alumnes que assisteixen a centres formatius de Tavernes. Així doncs, l'empresa vallera també oferirà el servei en eixes poblacions en les mateixes condicions que a Tavernes.

No cal ni dir que la noticia es molt interessant, i sobre tot beneficiosa per aquelles famílies que es troben en situació de  vulnerabilitat econòmica.




Les famílies de Tavernes, o qualsevol persona que puga estar interessada, ha de presentar la seua sol·licitud al departament de Serveis Socials, i pot telefonar al 96 282 11 42 en horari de 9h a 14h. Com hem dit, el servei es presta a través d'aquesta empresa però la gestió dels beneficiaris és responsabilitat de l'Ajuntament de Tavernes.

L'empresa vallera Wifilink, en una nota, ha assenyalat que després de conéixer per la regidora quin era el projecte que volia dur a cap, ha volgut aportar el seu granet d'arena i ajudar a les persones que pitjor ho estant passant. La decisió final que ha pres ha estat facilitar als xiquets/xiquetes en edat escolar l'accés a internet, per tant l'empresa vallera s'encarrega de tota la instal·lació dels equips i els beneficis no abonen les mensualitats mentre dure la pandèmia de la Covid-19.

Repartiment de tasques escolars

Cal també remarcar que la Regidoria d'Educació coordina, comptant amb la col·laboració de Protecció Civil de Tavernes, el repartiment de tasques escolars als alumnes d'aquells centres vallers que ho sol·liciten. 

Els membres de Protecció Civil arrepleguen les fitxes escolars d'aquells alumnes que no disposen d'internet i després les porten fins al portal de les cases on són arreplegades pels familiars. L'objectiu és evitar que el procés educatiu es talle i els alumnes mantinguen una continuïtat en la seua formació.

Aquesta notícia no és cap fake news. Agraïm l'amabilitat de la regidora d'Educació en explicar-nos després de publicar-se en el web municipal com i amb quin objectiu va nàixer el projecte i com s'executa.