L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 13 d’abril del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Som una societat civilitzada, on no impera la llei de la selva



El diari Levante-EMV recorda avui en un article les directius de la Delegació de Govern i la legalitat vigent que “los municipios no tienen entre sus competencias el cierre de los accesos y las vías salvo por cuestiones de obras, catástrofes o celebración de eventos”. També remarca que, en aplicació del Real Decret de l’Estat d’Alarma la competència del tancament temporal de carrers i carreteres, o alguns trams està “única y exclusivamente en manos del Gobierno central”. Esta ben clar, no?

El diari recorda que Delegació del Govern va enviar un escrit als Ajuntaments on els recordava les normes. La  notificació a tots els ajuntaments valencians prohibia el tall de vies de comunicació d’una forma unilateral o indiscriminada i recordava que s’ha de garantir el llibre accés al municipi.  Unes normes que majorment tots els ajuntaments, entre ells Tavernes, van complir.

Formem part d’una societat  i ací no impera “la llei de la selva”. Cadascú no pot fer el que vol, tenim unes lleis que cal complir-les, encara que algunes no ens agraden: La llei es dura, però és la llei. No es poden recolzar il·legalitats, ni qualificar una actuació irregular “com a iniciativa molt encertada” i que “s’havia fet el correcte”. Mai fem el correcte, ni és encertat actuar en contra de la llei. 



Hi ha un/a polític/a local que, en el seu perfil de facebook,  ha defensat l'actuació de talls de vies públiques fetes en un altre poble on governa el PP, tot i saber que això va en contra les normes i la llei. I damunt, no va explicar als seus lectors tot allò què havia comunicat Delegació de Govern als ajuntaments. Molts vallers i valleres es van creure, equivocats pel seu escrit, que l’Ajuntament de Tavernes actuava amb deixadesa i despreocupació. I era tot el contrari:  l'Ajuntament de Tavernes i el govern municipal estava complint la llei i la normativa del Decret d'Alarma Sanitària.

La falta d’informació correcta i adequada als lectors en eixe perfil de facebook va alimentar i atiar molts comentaris despectius i insultants contra l’Ajuntament de Tavernes i el seu govern. Recordem que l’administrador/a del perfil del facebook és responsable davant de la llei – i sentències hi ha- dels insults i barbaritats que s’han dit.

Davant la petició d'alguns lectors de que demanara disculpes pel seus escrits i pels comentaris que havia acceptat en el seu perfil de facebook, la seua resposta, ha estat dir: Perquè ha de demanar disculpes?. I ha continuat aplaudint la defensa dels fets. Això tot i després d'un segon escrit, del dijous, de Delegació de Govern on es reafirma que l'actuació de Xeraco va contra la normativa i decret de la situació d'alarma.




Un/a polític/a no pot recolzar cap il·legalitat, tampoc qualificar eixa actuació “com a iniciativa molt encertada”, ni dir que “s’ha fet el correcte”. La llei és per a tots. No  es pot aplaudir, i menys un/a representant públic, que s'actue il·legalment, encara que siga contra aquells que es boten les normes i decrets per vindre des de fora a les segones residències. Si actuem fora de la llei, en la nostra societat imperarà la llei de la selva.  Un/a polític/a ha de donar llum, no pot donar fum a la ciutadania. 

Nosaltres, per molts que ens insulten i davant els atacs que hem patit per informar del fet i posicionar-nos a favor de la llei, ens reafirmem en publicar des de la veracitat dels fets i amb informació contrastada, mai defensarem cap il·legalitat. 

Les opinions expressades són nostres, de ningú més, i els fets que es narren no són cap fake news.