L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 30 d’abril del 2020

MOLT IMPORTANT: Normes que regiran a partir de dissabte en les eixides



El BOE indica les normes a complir a partir del dissabte, quan després de 45 dies podrem eixir a l'aire lliure per fer passejos, exercici físic o de jocs.

El Ministeri de Sanitat ha establit cinc franges horàries per a tres diferents grups de població i activitats:

1 Esportistes i passejadors adults i adolescents majors de 14 anys

2 Persones dependents i majors de 70 anys

3 Menors de 14 anys



La mesura es estableix en municipis de més de 5000 habitants. En els menors de 5.000 habitants no funcionaran les franges i la població podrà eixir de 6 a a 23 hores sense restriccions d'horaris, edat o condició. 

Els adults podran passejar al màxim en parelles sempre que hagen conviscut juntes durant el confinament i ho podran fer entre 6 i 10 hores i entre 20 i 23 hores . Aquest grup inclou als majors de 14 anys. L'eixida serà una sola vegada al dia i a una distància màxima d'un quilòmetre del seu domicili.

Els esportistes tenen el mateix horari anterior (de 6 a 10 i de 20 a 23 hores ) i ho faran sense limitacions de moviments, però dins del municipi. L'exercici serà una vegada al dia sense limitació de temps dins de la franja horària indicada. Sempre serà esport practicat de manera individual.



 

Majors de 70 anys i persones dependents tindran dues franges especials reservada i es busca que no coincidisquen amb la gent als carrers pel seu major risc.Eixides entre les 10 i 12 i entre les 19 i 20 hores.

Xiquets: Els menors de catorze anys redueixen la seua franja d'eixida de 12 a 19 hores. Hauran d'eixir amb un adult (màxim tres criatures per adult), durant una hora, una sola vegada al dia i a un quilòmetre màxim del seu domicili.

Les persones amb símptomes compatibles amb el coronavirus o els contagiats que es troben aïllats han de seguir en quarantena fins que reben l'alta mèdica.


Aquesta noticia extractada de les normes del BOE no és cap fake news