L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 9 d’abril del 2020

Millor sempre informar que desinformar: sobre el tall dels accessos a la platja.




La portaveu del PP de Tavernes ha "informat" als vallers al seu perfil de facebook de l'actuació de l'Ajuntament de Xeraco, que ha posat barreres als camins que van a la platja xeraquera. Cal dir que durant els 25 dies de confinament no ha publicat  res sobre les mesures i actuacions del "seu" Ajuntament, el de Tavernes, d'on és regidora.

Amb rapidesa i diligencia ha informat als seus lectors del que fa l'Ajuntament xeraquer, cosa que contrasta, i molt, amb l'actuació davant els temes locals, els de Tavernes. A pesar de les múltiples actuacions del nostre l'Ajuntament, del qual forma part, per pal·liar els efectes del Covid-19 a la població vallera, ella no no publicat res ni ha informat res al veïnat de Tavernes. Vol dir això que l'Ajuntament de Tavernes no ha fet res encertat, o no ha pres cap bona decisió? O els desconeix?

Durant aquest temps, encara que no haja informat de res, el “seu” Ajuntament ha gestionat i ha pres mesures per dur a cap l’ajuda a domicili de la gent gran, donar ajuda psicològica, ha decidit tornar les taxes d’ocupació de via publica o ajornar el pagament de tributs, informar sobre la possibilitat de pagar a terminis, ha dut a cap dos desinfeccions massives del poble, desinfecció de residències de majors, ha informat de les ajudes als autònoms, etc, etc i etc...

De tot això, ella no ha donat cap informació. Igual  es creu que els vallers i valleres estem més preocupats i només ens interessa el que passa en altres pobles i no les coses del nostre poble.



Sobre l'actuació de tallar camins 


Una cosa que ens ha estranyat, i prou, és que ella informa del tall d'accessos a Xeraco, però no ha esmentat per a res i ha amagat el comunicat de la Delegació de Govern als ajuntaments i que diu sobre mesures com aquesta. Igual és que ni el coneix.

Nosaltres, sense presses, com fan els bons i les bones periodistes, contrastem sempre la notícia per a informar als lectors,  primer que res ens assabentem bé - això costa un temps- i així podem dir que la Delegació del Govern ha comunicat als ajuntament valencians un conjunt de consideracions i mesures a tindre en compte respecte al tall d'accessos a les localitats. 

I diu, la Delegació de Govern, que no es procedent tallar les vies d'accés a zones urbanes - la platja ho és-  de forma unilateral o discriminada, que per limitar el trànsit d’algun carrer, accés o camí municipal, cal informar a la Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, a més que qualsevol mesura tindrà sempre com a condicionant que s’ha de garantir el lliure accés al municipi. 

L'Ajuntament de Xeraco, el propi ajuntament ho confirma en el seu facebook, ha creat barreres per evitar el pas dels  vehicles dels “turistes” que  usen els camins rurals per anar a segones residències i es boten els controls. No som qui per valorar l'actuació, això és cosa de la Delegació de Govern. 

Cal pensar que Delegació del Govern no vora amb bons ulls que es tallen els accessos als nuclis urbans per una simple qüestió de seguretat. Perquè  ¿què passaria si es produïra una situació d'emergència a la platja, amb tots accessos tallats? Cap dels municipis de la nostra costa han pres mesures com aquesta, i municipis turístics i de costa, en tenim molts.  I pensem en els agricultors, transportistes, gent que va a deixar queviures...

Si que ens consta que Tavernes està seguint estrictament  les indicacions que li indiquen des de les forces de seguretat i Delegació de Govern
.