L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 28 d’abril del 2020

IMPORTANT: L'Ajuntament millora les gestions a fer pels veïns: Poder pagar rebuts per via telemàtica


L’Ajuntament ha posat a disposició dels veïns una nova guia explicativa per poder pagar els rebuts municipals per via telemàtica si els disposem en el nostre poder. 

La nova guia es pot consultar a l’apartat “Guies ràpides”, clicant al cercle situat a sota, a la dreta, de la pàgina d’inici del web municipal. La guia complementa les dues disponibles amb informació sobre com efectuar gestions municipals per via telemàtica. 

La nova guia, segons l’explicació que s’hi dóna, té un mètode de funcionament quasi idèntic al d'un caixer automàtic de les entitats bancàries. Els caixers ofereixen: 

1) escanejar el codi de barres i acceptar les dades que s’obtenen
2) introduir amb el teclat els números per identificar el rebut


i a l'Oficina Virtual de l’Ajuntament s’han d’introduir les dades identificació, concepte, numero de rebut, etc. amb el teclat de l’ordinador.


Un procediment ben senzill l'ofert per l’Ajuntament, més encara per als veïns i veïnes que usen el caixer de les entitats bancàries. Per als no acostumats, la guia és una ferramenta didàctica molt explicativa. 

L’Ajuntament de Tavernes continua la modernització de la gestió municipal, amb l’adopció de noves tecnologies en la la gestió, tal com fan els Ajuntament més importants de l’Estat i sempre amb l'objectiu de facilitar les relacions amb l’Administració Municipal.
 
Això ja ho deixava clar l’altre dia l’alcalde Sergi González quan publicava al seu mur de facebook que “modernitzar l'Ajuntament, per dins i per fora, és un dels grans objectius d'aquesta legislatura. S'han millorat els processos i volem donar visibilitat al fet de poder relacionar-se amb l'Ajuntament d'una manera telemàtica”. 

Unes paraules assenyades de l'alcalde que ens palesen la realitat: cada dia més podrem podrà efectuar gestions per via telemàtica, sense eixir de casa, sense cues en oficines de l’Administració o del banc. La realitat s’imposa: és la tecnologia al servei del ciutadà. L’adaptació pot costar en inici, però ens acostumarem, com hem fet amb els mòbils, els ordinadors, o els comandaments de televisió. 



LES GUIES EXPLICATIVES
 
L’Ajuntament ha posat a disposició dels veïns/veïnes guies explicatives per poder:

-Presentar documentació amb una Instància General.
- Presentar factures electrònicament.
- Consultar rebuts pagats i pendents.
- Gestionar autoliquidacions culturals, esportives, expedicions de documents, matrimonis,...
- Obtenir justificants de pagament i/o fer el pagament de taxes (llicències d'obra, ocupació de via pública,...).
- Obtenir documents de pagament de rebuts municipals i/o fer el pagament (IVTM, Guals, IBI, fem, IAE).
 
entre moltes altres gestions, a les quals se suma ara la possibilitat de poder fer pagament a través d’aqueixa oficina. 

Us recordem els enllaços a les guies explicatives, les dues ha existents, i la que hem vist avui,  sobre el pagament de rebuts que el ciutadà ja tinga en el seu poder. En clicar sobre els enllaços, de vegades els respectius documents es descarreguen en la carpeta "Descarregues" de l'ordinador.


 - Guia per a obtenir document de pagament de rebuts municipals i/o pagar SENSE certificat electrònic

 - Guia per a obtenir document de pagament de rebuts municipals i/o pagar AMB certificat electrònic

Guia per al pagament de rebuts municipals si tenim l'imprés del rebut


Garantim que la informació és verídica, està en el web de l'Ajuntament, no és cap fake news