L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 11 d’abril del 2020

L'ORATGE QUE ES PREVEU: la pluja no ens abandona



La pluja no ens vol abandonar i tot apunta a que la setmana que ve en tindrem novament. No sembla que serà massa quantiosa, i per la situació que s’endevina en les previsions pot ser pluja localment forta en alguns punts. No anàvem a gaudir de l'eixida al camp o a la platja en aquesta pròxima setmana pasqüera, el confinament mana, però de totes maneres sembla que tampoc hauríem gaudit de bon temps. 

I és que tornem a la situació que ja vam tindre fa unes setmanes: A partir d’avui les altres pressions es tornen a reforçar al voltant de les illes Britàniques i península escandinava, i això deixa pas lliure a llengües de vent del nord, o siga baixes pressions de nou sobre la península Ibèrica. 

Això, d'acord amb el denominat model europeu d’oratge, implica pluges generalitzades fins el dia 20 de abril, que poden superar els 100 litres en zones del Sistema Central, Sistema Ibèrica i, atenció a Castelló i sud de Tarragona, on si recordeu fa una setmana va ploure a la gana i va deixar inundacions en localitats de la costa castellonenca. Les temperatures, almenys a Tavernes, suaus entre 18 graus de màxima i 11 graus de mínima. 



La pluja sempre ve bé ara, si plou amb trellat, i cara a l'estiu perquè omple aqüífers, a més que ens ajuda a mantindre el confinament a casa. 

AEMET ha remarcat que en alguns punts del nostre territori ja s’han registrat enguany quantitats que dupliquen o tripliquen les quantitats mitjanes, i cita el cas del territori al voltant del Mondúver, on hi ha la Valldigna, amb quantitats en alguns punts que ja superen els 1000 litres, i també l’interior de la Safor, la Costera, la Vall d'Albaida, el Comtat i la Marina Alta, que sumen entre 600 i 800 litres. 


Queda clar que com a tota previsió, pot fallar.  Confirmen que la informació no és cap fake news.