L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 29 d’abril del 2020

Explicació de les fases i del calendari de la desescalada del confinament


Les fases previstes pel govern de l'Estat són les següents:


FASE 0:  DE PREPARACIÓ

La Fase 0 serà la de preparació i "a més de mesures d'alleujament per a tot el país", com les eixides dels xiquets ja aprovades o, a partir del 2 de maig, el permís per a "fer exercici", s'obriran alguns negocis, amb l'obertura de locals amb cita prèvia o de "restaurants amb servei de menjar per a portar a domicili".

FASE 1: XICOTETS COMERÇOS I TERRASSES DE BARS 

Es permetrà l'inici d'activitats, com l'obertura del xicotet comerç sota condicions estrictes de seguretat, excepte els grans centres comercials. També obriran les terrasses al 30% d'ocupació i allotjaments turístics amb determinades restriccions. En aquesta obertura de locals s'inclourà un horari preferent per als majors de 65 anys. A més, en el sector agrari i pesquer es reprendran les activitats i es podrà anar a actes religiosos en temples amb un 30% de la seua ocupació.

Aquesta fase la començaran de manera experimental dilluns que ve, 4 de maig a Balears i les illes canàries del Hierro,  La Gomera i La Graciosa. De manera general, podran accedir a ella algunes províncies l'11 de maig. 

FASE 2: CINEMES, TEATRES, CAÇA I PESCA 

Es permetrà la caça i pesca esportiva, a més de l'obertura d'hostaleria interior al 30% de la seua capacitat. També en aquesta fase podran reobrir els cinemes i els teatres amb butaca assignada a un terç de la seua capacitat, així com els actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats o de fins a 400 persones a l'aire lliure, sempre que es puga estar assegut. 

FASE 3: CIRCULACIÓ ENTRE PROVÍNCIES 

Es podrà circular entre províncies i obrirà el comerç en general, amb una limitació de l'aforament al 50% i fixant-se una distància mínima de dos metres. En la restauració es flexibilitzarà l'aforament, encara que es mantindrà la separació entre el públic.

Aquesta fase es començaria a implementar en algunes illes i províncies a partir del 8 de juny. A partir d'ací, el que el Govern defineix com a "nova normalitat" s'aconseguiria dues setmanes després en alguns llocs, el 22 de juny. Durant tot aquest temps s'aniran aprovant successives pròrrogues de l'estat d'alarma que permeta al Govern mantindre el comandament únic i prendre decisions. 

Les fases i calendaris són els anunciats per l'estat, no són cap fake news