L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 28 d’abril del 2020

L'ESTAT DE LA QUESTIÓ: Calen propostes series, argumentades i detallades, creïbles i realistes, tant legalment com econòmicament.




La crisi de la Covid-19 ens durà segur a conseqüències més greus que la crisi del 2009. I per tant, calen propostes serioses, ben detallades i argumentades. Més les que afecten als diners de tots, els de l’Ajuntament.  Recordem com estava l’economia municipal en el 2011.

Els ciutadans volem propostes d’actuació del nostre Ajuntament realistes, argumentades, comprovades i ajustades a l’economia municipal i a les lleis que regeixen els Ajuntament.  I més ara, en el que ens ve damunt. I ben detallades, no volem brindis al sol ni falta d’explicacions.

Hem conegut per facebook la proposta d’un partit de l’oposició, on es diu que l’Ajuntament ajude i faça “donació de mampares protectores per al comerç i hostaleria local...” i tot seguit que l’Ajuntament faça “donació de guants, mascaretes i gel hidroalcohòlic per als seus clients”. 

Nosaltres ho entenem com a una subvenció en espècie, i creguem  que la proposta ha d’anar subjecta a la llei/norma de subvencions. Molts punt a tocar, tot i que obviarem el destí de la donació. Així se’ns acut: ¿Els beneficiats han de justificar el perquè de les subvencions? S’han de seguir unes bases generals per rebre-les? Han de presentar  documentació com a que no tenen deutes tributaris o no reben subvencions d’altres administracions? Han de demostrar incompatibilitats amb subvencions o ajudes que puguen rebre d’altres administracions? En resum, què diu la llei? Tot no ho és dir: que l’Ajuntament faça donació. Hi ha aspectes legals darrere, que com a partit haurien de conèixer i demanar l’acompliment. ¿O no cal conèixer-los per fer propostes? 

Aquest separador complet, metall i metacrilat, val 450 euros.

Ens hauria agradat vore en la proposta un estudi de quantes mampares protectores, guants, mascaretes... calen.  I els preus. També els models a comprar per l’Ajuntament, perquè no seran igual les d’un restaurant, per separar comensals, que les del mercat municipal o del comerç o tenda local. I també cal un estudi dels guants, mascaretes , gel... quants en calen per dia i quants dies durarà la donació.  Ens hauria agradat vore eixe estudi. ¿Per què no s’inclou?

I després saber  el cost de la donació  i com es finança. Estem en pressupost prorrogat i no hi ha partida. ¿Modificació de crèdit? Quina partida anul·lem del pressupost i l’assignem a eixa donació? Etc, etc.

Que quede clar:  els ciutadans estem a favor de propostes que beneficien Tavernes, però que estiguen treballades, ben  estudiades,  concretades, argumentades i explicades detalladament. És el que esperem els ciutadans d'un partit que diu que vol ser govern. I com és comprovable, la presentada en les xarxes no té res de tot això ni demostra eixa capacitat de govern. 

Lamentem dir-ho, eixa proposta més bé sembla ser un brindis al sol, un voler dir que fan propostes quan, realment, són paraules/textos  buits de contingut, precisament per això, per tot el que falta. En resum, políticament podem dir ben poca faena feta i desconeixement total de l'Administració.

Les opinions expressades són solament nostres i de ningú més.