L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 10 d’abril del 2020

La crisi del coronavirus obliga a suspendre el programa "Vacances en Pau"


 
La regidora de Serveis Socials de Tavernes, Noe Alberola, de Compromís ha donat a conèixer que enguany no es durà a cap el programa “Vacances en Pau”, en el qual participa des de fa uns anys el nostre Ajuntament. La crisi de la Covid-19 ha fet que els xiquets i xiquetes sahrauís que passen els mesos d’estiu amb nosaltres de fa moltes dècades no vinguen a Tavernes ni a cap lloc de l'estat espanyol.

“És una trista notícia, però cal comprendre que la situació que travessem no és el millor marc per rebre a les xiquetes i xiquets del programa. El primer és la salut i poder a garantir la seua seguretat” ha indicat la regidora Noe Alberola. “Enguany no gaudirem dels seus sincers somriures, dels seus gestos, de la seua humanitat, no ens impregnarem de tot el que ens aporten, però segur que tornaran i reprendrem les seues estades que tants bons moments ens han regalat”. 


Tavernes participa en el programa "Vacances en Pau" a través d'ACAPS Safor-Valldigna (Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí) i es compta amb la cooperació de diverses famílies del municipi per a dur a cap el programa d'ajuda a la nostra localitat. La participació de Tavernes és molt activa i cal recordar que lany passat, la nostra ciutat va ser la seu de la trobada anual valenciana del programa “Vacances en Pau”.

La causa de la suspensió del programa ha estat la pandèmia que patim. El perill d’infectar els  xiquets i xiquetes sahrauís que viuen als camps dels refugiats del Tinduf (Argèlia) està dins les possibilitats reals per la situació que vivim, i hi ha també un altre perill afegit: propagar la pandèmia a la zona del desert on viuen.


Serà la primera vegada que se suspèn un programa, i eixa suspensió farà que més de 4.200 xiquets i xiquetes entre els 8 i els 12 anys, dels quals més de 200 venien a terres valencianes, no viatgen fins a Espanya per passar un estiu en pau. La suspensió porta aparellada que no podran gaudir de tractaments sanitaris ni tampoc de l’alimentació nutritiva i equilibrada que se’ls donava. 

Una altra conseqüència és que la paràlisis global que està imposant al Món la Covid-19, ha afectat també la caravana que porta queviures i medicines al Tinduf, que s’ha hagut de postposar.

Les imatges usades en la notícia són de passades edicions de "Vacances en Pau".

Garantim que aquesta notícia no és cap "fake news"