L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 1 de maig del 2017

Una proposició de llei impulsa el reconeixement de les comarques com a demarcacions territorials




Compromís ha registrat una proposició de llei a les Corts Valencianes amb l’objectiu que es reconega legalment les comarques com a demarcacions territorials. L’argumentació de Compromís per a aquesta iniciativa es basa en el mapa de comarcalització del territori, que data de 1988, però que fins ara no ha tingut un sopar legal.

La proposició de llei registrada per la formació valencianista busca avançar "cap a una gestió més racional, econòmica i eficient" del nostre territori. La norma incorpora un període perquè els municipis hi participen i hi aporten allò que consideren ha de canviar en el mapa comarcal que serveix de base de treball.

Per a Compromís la divisió del territori valencià en províncies és "un element desvertebrador i desnaturalitzador" de la identitat valenciana. Compromís considera que cal implantar una delimitació comarcal de manera que totes les instàncies de la Generalitat presten els seus serveix i planifiquen les polítiques públiques sobre la mateixa divisió territorial.

La proposició no pretén un règim jurídic de funcionament de les comarques com a "entitats territorials dotades d'òrgans administratius i de caràcter representatiu i executiu" sinó elevar al rang d'obligació legal per a totes les instàncies de la Generalitat la divisió comarcal "publicada el 1988 i que és seguida majoritàriament, però que no disposa de cap reconeixement legal".

Compromís considera que un país seriós amb una administració eficaç i eficient no és viable si cada instància del govern elabora i planifica la seua actuació sobre una divisió territorial diferent.