L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 6 de maig del 2017

Sense cercar polèmiques: pensem que calen aclariments sindicals sobre alguns assumptes laborals policials




El sindicat SPPLB (Sindicato de Policías y Bomberos) ens va enviar una nota per aclarir la informació que vam publicar sobre alguns assumptes laborals i les postures encontrades amb el govern municipal. Nota que vam publicar íntegrament. .

Sense cercar la polèmica i només per informació general, pensem (igual estem enganyats) que calia més concreció perquè alguns temes no ens queden clars.

I allò que no ho tenim massa clar ho diguem: 


1- És cert, i ho diu la nota, que el SPPLB va recórrer la comissió de servei de l’inspector amb tasca d’Intendent de cap de la policia, nomenat pel govern del PP, per excedir el termini legal de dos anys de comissió de servei.

Tanmateix ara sembla ser que també hi ha oficials per comissió de servei que excedeixen molt més eixe límit de temps. Amb independència del que ara mateix faça el sindicat sobre això, nosaltres ens plantegem si potser no seria millor un acord (¿I perquè no la renuncia voluntària dels agents?)  sobre unes places en comissió que haurien d’estar ja extingides per sobrepassar el temps. Així es facilitaria el proces selectiu tant d'oficials (places en propietat i borsa), com el d'agents.

La situació actual, pensem nosaltres (igual estem enganyats) que no beneficia  tot el cos perquè hi ha agents que no poden promocionar a oficials i hi ha els interins que no poden opositar a places d'agent en propietat. No sabem la postura del SPPLB, perquè d’això no se’n parla en la seua nota aclaridora.

2- El SPPLB va recórrer les bases dels processos selectius per a la policia local de Tavernes que havien estat consensuats en la Mesa de Negociació, bases votades a favor pels sindicats, inclòs els delegats del SPPLB. Sembla ser que van anar contra els propis actes i ho van recórrer amb una sentència estimatòria pel jutjat que està recorreguda per l’Ajuntament. Entre el recurs i l’apel·lació posterior s’ha impedit traure a concurs qualsevol plaça de Policia Local.

I després d’això, pensem que la situació no agradara massa als interins i comissionats. I menys encara quan recorden que les bases estaven consensuades i votades a favor per tots en Mesa de Negociació i el SPPLB les va recórrer després al jutjat.

3- Si no estem mal informats, es va demanar una borsa d’oficials i es va impugnar pel SPPLB, com també s’ha impugnat les places d’oficial i les de la borsa d’oficial. Si ara es demana que continuen d’oficials els agents comissionats que porten molts anys, ¿no s'infringeix el límit legal establert?.

4- Per últim no veiem tampoc clar que s’afirme que hi ha tres sentencies que donen la raó a SPPLB davant actuacions de l’Ajuntament que, presumptament, no s’ajustarien a la legalitat quan dos sentències no són definitives i estan pendents dels recursos presentats.


21 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta no vos la copiara el Diari de Eva Palomares com si que vos va copiar la nota del SPPLB.

Anònim ha dit...

Oblides dir Cotorra, que si els Oficials comissionats, baixen a Agents, els interins van al carrer i deuen ser indemizats. Indemitzacióna que pagaran els vallers de les seues butxaques, a més que moltes families es voran afectades davant la falta de treball.

Aixó es el que defen el sindicat, el treball per a tots, i les oposicions adecuades a la Llei. Lo que vosaltres anomeneu "TRANSPARENCIA"

A que no ho publiques.?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'ho creu ni vosté, però bé. Endavant.

O siga per a vosté ( també per al sindicat?) millor mantindre que estiguen comissionats fora de termini (¿diguem que estarien il·legals, al·legals, irregulars? Com?).
I si es cessen i tornen al lloc que els correspon, segurament es recorrera, s'anira a judici i es demanara que es paralitze la tornada al seu lloc de treball d'agent.

I són tres, nomes tres els que estan en eixa situació, el quart ja saps perquè ha perdut eixa condició.

I això que els interins van al carrer, perquè? Això no te perquè afectar a cap interí ni tampoc "moltes famílies" afectades per la falta de treball. No cal fer demagògia en els llocs de treball, quan s'ha impugnat i paralitzat tot després de votar el sindicat les bases dels processos selectius a favor i recòrrer-les després.

Si els tres comissionats que ara hi ha (eren quatre) passen al seu lloc d'agents, i es convoca l'oposició per a oficials, s'obri eixa oposició a ells i a tots i, després de l'oposició hi haurà tres agents en eixos llocs d'oficials. O siga que seria el mateix, però oficials per oposició. No cal tirar a ningú al carrer.
Ara poden ser altres els que aproven i pensem si això es el que no interessa al sindicat que no mirem defense a tots com dius.

Veu vosté com si que ho hem publicat? Hem dit que no volíem polèmiques. Volem informació i vosté no n'aporta.

I efectivament som transparents. Massa transparents. Per això publiquem diversos punts de vista, els seus també. En altres temps segur que no.

Anònim ha dit...

A veure cotorra, pots explicar qué collons passa en la Policia Local?
La desbandada d'agents que han demanat anar-se a altres poblacions, inclòs un oficial que ha renunciat a la seua plaça per anar aun altre poble d'agent.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ho sabem. Els motius personals se'ls sabrà cadascú.

Anònim ha dit...

Igual eixa desbandada l'han provocat els mateixos que no volen que la policia de tavernes funcione com qualsevol altra. A lo millor, fins i tot amenacen als que volen treballar sense clavar-se en lios de sindicats ni xantagtes contra el govern.
Inclòs eixe oficial que diu l'anònim de les 10:01 ha renunciat a la seua plaça per altres motius, com pot ser esperar que canvie l'aire polític d'este poble, ja que no pot ser escolta ni guanyar la barbaritat de mils d'euros que guanyava per ser l'oficial dels escoltes en l'època pp. Vinga va, que sóm del poble i tots ens coneguem.

Anònim ha dit...

¿Más concreción y menos polémica? De eso no entienden; ese sindicato no aclaró nada en su nota, más bien expuso SUS mentiras.
Ni renuncian ni dejan que puedan salir SUS puestos de oficial a concurso, para poder quedarse con ellos. No les importa en absoluto que sea ilegal o que tres interinos puedan o no perder su puesto; si así fuese hubiesen negociado (pero ni saben ni quieren) ¿Puede promocionar quien quiera? Tan solo hay que preguntar por el Ayuntamiento sobre el caso de un agente que hace muchos años aprobó de oficial, sin el “permiso” de esta gente, y sabrán del calvario que le hicieron pasar, o prestar atención a las historias publicadas en prensa pues se está repitiendo con varios mandos actualmente entre otras lindezas, incluso han interpuesto varias denuncias penales y las han PERDIDO TODAS, aparte de las que habrán intentado meter sin conseguirlo; pero así se las gasta esta gente.

Anònim ha dit...

La gente del SPPLB votó a favor de la modificación de las bases en mesa general, y poco tiempo después lo impugnan: así, se perpetúan en ese cargo provisional, cuando no se lo permitieron al inspector que hacía más de dos años venía ocupando el puesto de jefe, y en cuyo cargo habían intentado perpetuar a base de decreto poco antes de abandonar el gobierno. Recurren todo intento de promoción o acceso y ni los agentes podrán optar al puesto de oficial ni los agentes interinos ni los agentes comisionados van a poder optar a plaza fija alguna. Consiguen lo que siempre han buscado: temporalidad para todos, situación contra la que lucha cualquier sindicato de trabajadores.
Resulta sospechoso que los del SPPLB y ese inspector al que impugnaron, son ahora muy amigos y hacen escritos conjuntos contra el gobierno municipal. Más que sospechoso, resulta más que obvio lo que son y lo que pretenden. Se ve que si no mandan, no quieren que nadie les mande.
Esa gente impugnó el procedimiento selectivo de las plazas de oficial que ELLOS están ocupando de forma temporal desde hace muchos años; después exigieron crear una bolsa de oficiales para, una vez conseguida, volver a impugnarla: vuelven a mantener el cargo y nadie amenaza SUS puestos.

Anònim ha dit...

¿Sentencias? Tanto despropósito han exigido a base de chantaje, que PERDIERON cuando impugnan la resolución de condiciones laborales que establece la jornada anual común a todos los funcionarios y PERDIERON en otro contencioso sus exigencias de productividad para todos, horas extra para todos y todo de todo para todos. Dos magistrados han dicho que el gobierno local ni impone ni aplica nada ilegal a sus policías, pero no es lo que ELLOS dicen en sus notas y en SUS comunicados de prensa.
Con este panorama, ese grupo de gente impone el malestar a sus propios compañeros, no resultando extraña la dificultad para incorporarse profesionales de otras poblaciones que no cuentan con su beneplácito. Entre tanto, habría que preguntarse sobre la estrategia seguida por varios de este grupo, que se toma sus “vacaciones” a su manera a costa del pueblo que les paga.

Anònim ha dit...

Va home, si fen-li cas al cap de la poli eu fes més desficasis. Amb l'intenció de fotre als polis vau canviar els horaris de treball, sense adonarvos que els únics perjudicats eren els mateixis veïns.

Anònim ha dit...

Era canviar horaris o era millorar els horaris? Passar a fer les més de 600 hores que toquen a l'any i no 400 i pico això és perjudicar als veïns? Venga ya.

Anònim ha dit...

Anonimo de las 18;20, Preguntate tu, porque los Inspectores hacen caso omiso a lo estimado por un Juez, en su sentencia, de que deben repetirse sus oposiciones, y por ende abandonar sus puestos.

Blanco y en botella.....¿que crees que es?.

Anònim ha dit...

Anonim de les 23;49, Rei, fes-te un favor, ompli´t de informació i després parla.


Si la tingueres, vories com alguns treballadors del Ajuntament no fan les hores que diu la Llei, i t´assegure que no es la Policía Local, aquest últims son controlats fins el extrem, en hores i altres coses.

Anònim ha dit...

Ja me omplit d'informació. Si no m'han enganyat podries preguntar-los tu si els representants comarcals enviats pel de poble en la reunió que van tindre fa uns mesos en el regidor de personal van demanar tornar a les 400 i pico de hores que en alguns temps feien, no ara.

Anònim ha dit...

Anónimo de las 16:45, ya he preguntado o mejor dicho lo he leído en prensa: los actos del Ayuntamiento son ejecutivos, la sentencia del contencioso esta recurrida en el Tribunal Superior de Justicia y por lo tanto, se mantienen los actos. Me han dicho que esto es básico en derecho administrativo.
Ahora te preguntas tu porque los oficiales están ocupando plazas comisionadas en contra de la ley, siendo uno de ellos representante sindical.
Blanco y en botella ¿ya sabes lo que es? yo sí que lo se y tu también.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Se li agraeixen els consells.

El problema que té vosté és que, com tanta gent errada, ho centralitza tot en una persona i ací, com diu Raimon, "Són molts més dels que ells volen i diuen".
Superman és un personatge de ficció, i només ell ho podria abraçar tot. Esperem ho entenga.

Anònim ha dit...

Anónimo de las 16:49, llénate tu también de información o di la que es real. Tu no haces las horas que señala la ley a lo largo del año ni de lejos. Si te controlan en horas y otras cosas, dudo que sea hasta el extremo y espero que te controlen mucho más. Si no quieres control, te haces trabajador autónomo para ser tu amo y señor.

Anònim ha dit...

Ostres, açò si que es bó. Ara resulta que l'odi extrem es deu a que fan "treballar totes les hores als policies i els mandos els controlen". Eixos són els arguments? Ja comence a entendre els comentaris que he llegit en este article. Mare meua com està el pati!!!!!

Anònim ha dit...

Aso de les denunsies penals es ben cert. He vist eixes les sentencies i no tenen desperdici. Me les va enssenyar un conegut de l'Ajuntament i tenia els datos personales borrats. Es molt trist vore com policies denuncien a policies per cuestions internes. No es poden publicar eixes sentencies sense les dades? Perque coneguent el que diuen rizos jutjes, senten molt del que esta pasant dins de la policia, que no es bo pel poble.

Anònim ha dit...

La informació que dic es real i sino que ixquen a desmentir-la. Va haver una reunió amb els representants comarcals per vore si les coses amb ells s'aclarien mes que en els del poble i la unica proposta era anar a les hores anteriors eixes 400 i pico (no recorde el pico) i arribar a les legals de mes de 600 pero pagades en extres. I normal que el regidor es negue. I la informació per on ve en mereix el màxim credit.
I no es un problema de control si no de profesionalidat i fer lo que correspon en el teu treball. I no soc autonom i a mi en controlen, i me pareix molt bé, que per això en paguen. Ara ja procurare jo complir com toca, que això es tot: complir.

Anònim ha dit...

Lo que no entiendo es por qué se comenta todo como "anónimo"...qué miedo hay?
José