L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 5 de maig del 2017

LLEGIU, LLEGIU S'HO VAL LA PENA: Després de l'acord PP-PNV un basc rebrà de l'estat 2'5 vegades més que un valencià


"El més cridaner en el finançament de les autonomies espanyoles són les enormes diferències que existeixen entre les comunitats forals i la resta". O  si voleu concretem, per exemple, entre el País Basc i el País Valencià. 

La frase, amb els qualificatius "cridaner i enorme" no es nostra: s'arreplega en l'Informe sobre la dimensió territorial de l'actuació de les Administracions Públiques, publicat al juliol de 2016 pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

L'enorme diferencia el document les concreta: la valenciana és l'última de la llista, la pitjor finançada en el repartiment per habitant (1.824 euros per cada valencià). En canvi, el País Basc o Euskadi, com preferiu,  rep 4.170 euros per ciutadà. És informació oficial del Govern de Rajoy. O siga, 2.346 euros més per habitant a favor del País Basc.

La diferència ara va a créixer  després de l'acord sobre el “cupo" basc aconseguit entre el Govern de Mariano Rajoy i el PNV perquè els diputats bascs recolzen els Pressupostos Generals de l'Estat 2017.  Recuperen 1.500 milions en els cinc pròxims anys i redueixen l'aportació a l'estat en 350 milions. A més hi ha uns 3.300 milions en Inversions ferroviàries, segons hem llegit en premsa.

Som uns 5 milions de valencians enfront de 2’1 milions de bascos. Però els bascos reben semblants diners que els valencians. Segons el document que hem dit, els valencians rebem un total de 9.228 milions per 9.133 d'Euskadi, però amb el nou "cupo" passaran a ingressar un poc més de 9.485 milions d'euros.

Per capita: un basc rebrà sobre 4.330 euros i un valencià sobre 2.506 euros. O siga quasi 2’5 vegades més per habitant.

Davant aquestes dades, i després de la intervenció de Joan Baldoví, de Compromís, - mireu el vídeo- que li va tirar en cara al Ministre  Montoro la discriminació dels pressupostos amb els valencians des de fa més d'una dècada - això ha suposat perdre 14.000 euros-, la resposta de Montoro ha sigut “Compromís fa un discurs victimista”.


Cadascun que es llija les dades i que conteste a Montoro, que siga si això és victimisme quan en realitat hauria de reconéixer que l'estat ens espolia als valencians.


 
 


5 comentaris:

Anònim ha dit...

No solament el País Basc, ara veureu com en unes setmanes Canàries també trau rasquit...

Anònim ha dit...

Compromís hauria de negociar. Els seus diputats podrien portar diners i inversions

Anònim ha dit...

Dis-li-ho a Rajoy que no els ha dit res. Son 4 i els bascos són cinc.

Anònim ha dit...

i Nueva Canaria, que amb un sol diputat , s'emportarà uns quants centenars de milions cap a las islas afortunadas.

Anònim ha dit...

Rajoy no necessita negociar amb Compromís, per a negociar ja està el PNV i, en altres temps CIU, més afins ideològicament a les gavines. L'altra via, quan el govern no atén a raons i no pots negociar amb ells és "muntar el pollo". Com han fet els independentistes a Caralunya. Ací, una concentració als ajuntaments durant uns minuts per quatre funcionaris que van poder anar i sense cap repercusió mediàtica... No siga que molestem...