L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 1 de gener del 2023

FESTIVERN 2022: Bon ambient i molta animació al Concurs de Paelles

 
 
Dissabte a migdia i al llarg de les primeres hores de la vesprada una bona colla de joves s'ha aplegat a la Plaça Major per participar en el tradicional Concurs de Paelles del Festivern-Dacsa.
 
L'acte festiu compta compta amb la col·laboració del nostre Ajuntament quan a la infraestructura. El regidor de l'àrea de festivals, Josep Llàcer, i la regidora de Festes, Encar Mifsud, ambdós de Compromís, seguiren atentament totes les evolucions de preparatius, cuiners i demés per tal que tot eixirà bé i amb èxit.
 
 
Mentre els cuiners "lluitaven" amb els calders i ingredients, en l'envelat de la plaça tenia l’anomenat “vermut musical”, un concert musical amb el protagonisme de la xaranga "Xe Kin Ampastre" que va animar els assistents mentre es cuinaven les paelles.
 
 
 
 

I de nou el que sol passar quan les paelles les cuinen persones de distints punts geogràfics:
moltes i diverses paelles, sempre respectant els ingredients bàsics de pollastre, conill, els fesols de trencar i l’arròs que no han faltat, però després estava el “particolare” que aplicava cada cuiner segons la seua localitat, però sempre  amb la bona i la millor voluntat i ganes de fer la millor.
 
 
 
  Un bon ambient com està resultant el Festivern i amb això contribuïa l'animació que a l'envelat de la Plaça Major posava la xaranga, com podeu vore a les imatges, tot i que fora no faltava tampoc el toc animat d'algun grup, que s'animava fins i tot a elevar distints "castells" davant la mirada expectant i posterior aplaudiment.
 

 

Música alegra a la Plaça Major i voltants, els cuiners que continuaven la la cocció i com sempre els comentaris dels que miraven: jo ho sofregiria un poc més; ¿no li has posat massa aigua?, igual et queda l'arròs cru, li falta aigua, tot en en un ambient alegre, sempre animat i de bon rotllo i germanor. 
 
 
A l'hora de les qualificacions, realment el que importava menys era el resultat i com es comentava ser el primer o ser el darrer del concurs no importava, i allò que valia eren les bones hores passades i passar-ho bé.