L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dimarts, 24 de gener del 2023

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Sobre les opinions que de vegades expressem de la gestió política


 
No he de callar por más que con el dedo,
ya tocando la boca o ya la frente,
silencio avises o amenaces miedo.
Francisco de Quevedo
 
Se puede medir la salud democrática de un país evaluando la diversidad de opiniones, 
la libertad de expresión y el espíritu crítico de sus diversos medios de comunicación.”
Vargas Llosa

 

Les opinions sobre la gestió política, quan són diferents a la del polític o un  partit, s'entenen massa vegades com a negatives, com un atac o deslleialtat. Que una opinió no siga coincident no implica cap deslleialtat. En Política la lleialtat no és dir sí a tot i callar: nosaltres som i serem lleials a les nostres idees. I amb elles de premissa, opinarem.

Podem entendre que algunes opinions que publiquem agraden més o menys, fins i tot a sectors amb  idees com les nostres. Sempre no encertem allò que volen tots els grups, però la nostra funció és informar. Com hem fet durant tants anys, des de l'objectivitat i sempre fidels a les nostres idees, que mai no hem amagat.

Els polítics han d'escoltar les lloances però també les que no ho són. Si el nostre entorn  es dedica només a dir-nos coses bones, al final es cau en el parany de pensar que tot ho fem bé, i això és un error, tan greu com considerar que, l'opinió expressada sobre una gestió política, és sempre un atac.

Els demòcrates i progressistes sempre hem possibilitat la llibertat en l'expressió, de poder dir el que hom pensa partint d'una premissa: la gestió del polític està sotmesa a opinions, de vegades contraries, però on sempre han de primar els fets i els arguments, no les desqualificacions,  insults o intents de ridiculitzar ningú. 

Les opinions que s'expressen amb arguments i exemples, si obtenen resposta,  cal esperar que siga argumentada, no que use l'amenaça com a argument ni mitja per obligar els demés a l'autocensura, a callar. 

Sempre hem donat el nostre punt de vista, hem opinat sobre gestió política. Però no és només cosa nostra: això ho han fet i ho fan els mitjans de tots els colors polítics en les xarxes. Ací sempre hem escrit amb respecte a la persona privada, sense amenaces ni refregant passades històries particulars. I per molt que en podríem dir, així continuarem.

En general, opinem que en tots els partits cal més pensament crític i reflexiu sobre les  accions de gestió i deixar de considerar com a enemic tot aquell que faça observacions que no ens agraden, tot i que siguen basades en fets veraços, contrastats i demostrables.